Polarna svjetlost najavljuje apokalipsu? Znakovi su viđeni diljem svijeta

“Sunce će se prometnut’ u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan" (Joel 3,4)

Najavljuje li polarna svjetlost apokalipsu, odnosno kraj svijeta? Mnogi kažu da se ovaj fenomen nikada u tolikoj mjeri nije vidio u Hrvatskoj i regiji.

Znanstvenici kažu da je za crveno, ljubičasto, zeleno nebo viđeno iznad Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Irske, Engleske, Ukrajine, Rusije, Poljske, Albanije, SAD-a, Australije itd. zaslužna magnetska solarna oluja i da se takva pojava može na našim prostorima vidjeti jednom u 30 godina.

Međutim, oni stariji od 30 – 60 godina pak tvrde da još nisu vidjeli takav prizor krvavog neba u svom životu. Riječ je o, kažu, jednoj iznimno rijetkoj pojavi.

Ovaj prikaz ognjenog neba naveo nas je da razmišljamo o znakovima posljednjeg vremena.

Opet. Jednostavno gledajući taj prizor, upotpunjen drugim znakovima, poput zvukova rata i krikova tjeskobe, potresa, oluja i bolesti, odjekuje Isusova rečenica: “Ustat će narod na narod, kraljevstvo na kraljevstvo. Jaki potresi bit će posvuda, bit će glad i kuga. Strahote i veliki znaci pojavit će se na nebu. (Luka 21, 11)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HR VRIJEME (@vrijeme.hr)

Biblija spominje i neke druge promjene na nebu prije samog kraja. Tako “Sunce će se prometnut’ u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan” (Joel 3,4).

Uz crveno nebo česte su pomrčine mjeseca i sunca posljednjih godina.

Poklapa se Joel i s Ivanovim proročanstvom Otkrivenje jer u Otkrivenju 6,12 piše: “I vidjeh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i Sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i Mjesec posta kao krv.”

Naš Gospodin Isus Krist je rekao da će u dane koji će prethoditi njegovu dolasku mjesec izgubiti svoju svjetlost: U dane poslije te nevolje sunce će pomrčati i mjesec svoju svjetlost izgubiti, Zvijezde će padati s neba i sile se nebeske pokrenuti. (Marko 13,24).

Polarna svjetlost je samo prirodni fenomen

“Ja sam jednom u životu vidio polarnu svjetlost, i to početkom rujna 1991., kad je bilo zamračenje zbog zračne uzbune. Crveno nebo poviše Kozjaka, nitko nije znao što se događa (bile su neke informacije da su ispaljene svjetleće rakete), da bi nakon sat vremena na radiju javili da je to polarna svjetlost”, napisao je svoje svjedočenje o polarnoj svjetlosti Josip Ostojić, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Krvavo nebo je bilo dan prije pokolja u Drugom svjetskom ratu kada su stradala sela podno Kamešnice (pričali mi pradjed, djed i baka)”, korak dalje u prošlost svjedočenja polarnoj svjetlosti otišla je Šimica Mastelić.

No, sve one koji vjeruju kako je polarna svjetlost vjesnik apokalipse (ili, ne daj Bože, ratova), morat ćemo razočarati. Polarna svjetlost je (samo) prirodni fenomen koji je hrvatski znanstvenik Ruđer Bošković proučavao još prije više od 300 godina!

U kontinentalnom dijelu “ukazanje” polarne svjetlosti je kudikamo češće negoli je to slučaj na moru, a što je veća udaljenost od magnetskih polova, ona se rjeđe pojavljuje.

Ima li učestalost ovakvih prirodnih fenomena ikakve veze s biblijskim znakovima posljednjeg vremena? Vidjet ćemo u budućnosti!

NAJNOVIJE!