Poruka ohrabrenja iz Božjeg srca koja će vam izmamiti suze na oči

Pritišće li vaše tijelo bol i ne možete povratiti zdravlje? Je li vam srce uznemireno? Poruka ohrabrenja iz Božjeg srca će vam izmamiti suze na oči.

Ako je postojala ikakva stvar koju je Gospodin pokušao utisnuti na svoje učenike dok su hodali s Njim, bila je sljedeća: da bezuvjetno trebaju pouzdanje u obećanje da će On uvijek biti s njima, da ih nikada neće ostaviti i nikada napustiti, i da njihovo pouzdanje treba biti tako veliko, silno, duboko i visoko da im briga i strah nikada neće oteti mir
ili im pokvariti njihovo pouzdanje u svemogućeg Boga.

On im nikada nije obećao dane obilja; nikada im nije obećao dane lagodnosti. Nikada im nije rekao da će putovati svojim životnim hodočasničkim putom bez fizičke boli i slabosti, ali im je obećao da će biti s njima do kraja.

Ako će morati proći kroz vodu, On će ići s njima kroz nju; ako će morati ući u vatru, On će voditi brigu da uspješno prođu kroz nju bez ijedne spaljene dlake na glavi.

VIDI OVO: Bog je s vama čak i kada ga ne osjećate

Obećao im je da ih vode nikada neće preplaviti, a ako budu skloni brizi za budućnost u vezi s odijelom ili hranom, rekao im je: ”Ne razmišljajte o sutrašnjem danu. Ne brinite se tjeskobno za dane koji će doći. Vaš nebeski Otac zna da vam je sve to potrebno.” Rekao im je da ni vrapci ne padaju na zemlju bez Očeva znanja.

Dao im je lekciju iz ljiljana u polju i rekao im je da su oni, učenici, vrjedniji od vrabaca i ljiljana koje je stvorio Otac i da se On brine za njih. A tada je izjavio: ”Tko od vas može brigom i tjeskobom produžiti život za samo jedan lakat?”

Ne možete promijeniti crno u bijelo. Ne možete preinačiti činjenice. Ne možete se ispravno suočiti sa životom ako gledate u sebe i ako se toliko brinete da ste bolesni ili tjeskobni u vezi s onim što trebate prepustiti da se za to brine i čuva svemoćni Bog.

VIDI OVO: 4 razloga za zahvaliti Bogu usred nevolje

Pritišće li vaše tijelo bol i ne možete povratiti zdravlje? Jesu li vam leđa pognuta pod težinom neke žalosti? Je li vam srce uznemireno? Za tebe postoji obećanje: baci sve svoje brige na Njega, jer On se brine za tebe.

A čovjek koji ostavlja svoje breme – ne da ga samo donosi, nego ga i ostavlja – odbija brinuti se o njemu, odbija ponovno ga uzeti sa sobom, odbija razgovarati o njemu, odbija razmišljati o njemu. Ostavljate ga da se Bog brine. Ako to učinite i pouzdate se u Njega, On će učiniti ono što je obećao. Ali prije svega morate vjerovati da je obećao to učiniti!

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!