Postoji li život poslije smrti
Foto: Deviantart.com/hdrenesys

Postoji li život poslije smrti?”, pitanje je koje postavljaju ljudi svih kultura i vjerskih tradicija. I vi ste si sigurno postavili pitanje što se događa poslije smrti.

Postoje brojni odgovori – od ispovijesti o zagrobnom životu do reinkarnacije, a često se pojavljuju i svjedočanstva o iskustvima bliske smrti kako bi pružili dokaze za takve tvrdnje.

Pregled biblijskih učenja otkriva vrlo specifično objašnjenje u vezi s nastavkom postojanja ljudske duše nakon smrti. Kad je Isus govorio o Lazaru i bogatašu u Luki 16, 19-31, posebno je naglasio da je bogataš bio u neposrednoj, vječnoj patnji, dok je Lazar prebivao u neposrednoj, vječnoj radosti.

Gdje ćete provesti život poslije smrti?

Što određuje hoće li osoba provesti vječnost u raju ili paklu? Prema Svetom pismu, razlika je u vjeri u Isusa Krista. Ivan 3,16 piše: “Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.”

Vječni život dolazi samo po Božjom milosti kroz vjeru u Isusa Krista: “Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.”(Efežanima 2, 8-9).

Kako živjeti u raju nakon smrti?

Kako možete vjerovati u Isusa i na taj način imati vječni život u raju nakon smrti? U nastavku donosimo nekoliko biblijskih odgovora.

Rimljanima 10,9 uči: “Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.” Ovdje nalazimo da moramo vjerovati da je Isus Gospodin i da je uskrsnuo nakon svoje smrti na križu. Kad to učinimo, primamo ga u svoj život i postajemo dijete Božje (Ivan 1,12).

Uz vječni život s Njim u nebu, On sada na zemlji pruža i novi život onima koji se u Njega pouzdaju. U Ivanu 10, 10 Isus je rekao: “Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.”

Prva Petrova 1, 8-9 govori o veličanstvenoj radosti koju možemo imati kao vjernici u Isusa: “Njega vi ljubite iako ga ne vidjeste; u njega, iako ga još ne gledate, vjerujete te klikćete od radosti neizrecive i proslavljene što postigoste svrhu svoje vjere: spasenje duša.”

Rimljanima 5,8 govori: “A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.” Ova velika ljubav dovela je Isusa s neba na zemlju da živi, ​​umre i uskrsne nudeći nam priliku da imamo vječni život vjerujući u Njega.

Molitva za prihvaćanje Isusa kao Spasitelja i Gospodina

Kako prihvatiti Isusa kao Spasitelja i Gospodina i imati vječni život? Kako biste primili vječni život, možete se obratiti Bogu izgovarajući ovakvu molitvu (imajte na umu da ste spašeni Božjom milošću, a ne određenom molitvom):

“Dragi Bože, priznajem da sam grešnik. Nikad ne mogu sam primiti život na nebu. Moja dobra djela nisu dovoljna. Ali Ti si osigurao način. Trenutno svoju vjeru stavljam u Isusa Krista kao Božjeg Sina koji je živio savršen život, umro kako bi platio kaznu za moje grijehe i uskrsnuo od mrtvih kako bi mi dao vječni život. Molim Te, oprosti mi moje grijehe i pomozi mi da živim za tebe. Hvala ti što si me prihvatio i dao mi vječni život.”

Život poslije smrti postoji! Na tebi je izbor hoćeš li vječnost provesti u raju s Gospodinom ili u paklu bez Njega.