5 načina kako smo pozvani biti poput Isusa

Evo pet načina na koje smo pozvani biti poput Isusa.

Opraštati onima koji nas mrze

Onako kako je Isus molio Boga za oprost onima koji su ga razapinjali na križ (Luka 23, 34) i kako je Stjepan molio neka ne uzima za zlo onima koji su ga kamenovali do smrti (Djela 7, 6), tako i mi trebamo opraštati onima koji nas mrze ili zlostavljaju. Ne kažem da nas mogu tjelesno zlostavljati, nego onda kada nas vrijeđaju ili mrze zbog naše vjere.

Davati svoje živote za druge

Isus je učio svoje sljedbenike (i vjerujem da to želi naučiti nas) da „nema veće ljubavi od one kada netko položi život za svoje prijatelje“. (Ivan 15, 13) To ne znači da trebate umrijeti za nekog drugog, ali to znači da trebamo umrijeti sebi i služiti jedan drugome te poput Isusa položiti svoje živote za braću i sestre u Kristu.

Moliti za naše neprijatelje

Pokušajte pronaći drugu religiju koja uči i prakticira da trebamo voljeti svoje neprijatelje i moliti za njih. Kršćani su pozvani na viši standard; standard kojeg je postavio Isus Krist koji je rekao: „Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima“. (Matej 5, 44-45)

PROČITAJTE: 5 dokaza da ste dobar i vjeran sluga

Sudjelovanje u Njegovim patnjama

Jeste li ikada shvatili da smo pozvani dijeliti Kristove patnje? Naravno, ne u istoj mjeri (Izaija 53) ali „naprotiv, radujte se kao zajedničari Kristovih patnja da i o Objavljenju njegove slave mognete radosno klicati. Pogrđuju li vas zbog imena Kristova, blago vama, jer Duh Slave, Duh Božji u vama počiva. (1. Petrova 4, 13-14)

Pozvani smo biti Njegovi svjedoci

Isus je bio poslan svom vlastitom narodu, ali je podijelio evanđelje i sa nekim poganima te čak i sa rimskim satnikom, stoga i mi trebamo dijeliti evanđelje sa izgubljenima. Poslani smo u svijet poput učenika (Matej 28, 19-20), ali ne smijemo zaboraviti na one koji žive tik do nas. Trebamo propovijedati ono što je Isus propovijedao; o potrebi za pokajanjem i vjerom, jer to je bila Njegova poruka o Božjem kraljevstvu (Marko 1, 15) i mora biti naša.

Zaključak

Isus zapovijeda svojim sljedbenicima da opraštaju drugima, neka se daju drugima, da vole i mole za svoje neprijatelje, da dijele Njegove patnje za dobrobit evanđelja i neka budu svjedoci Kristovi u proklamiranju Radosne vijesti evanđelja Isusa Krista, ali isto tako i loših vijesti za one koji Ga odbace kao Gospodina i Spasitelja. (Ivan 3, 18; 36b)

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com