Prije obilježavanja "Mjeseca ponosa" pročitajte ovo
Foto: Pexels

Proslava Mjeseca ponosa u našoj je kulturi postala prilika da se napadne kršćanstvo i kaže da je ono religija mržnje.

Reći da autentični kršćani mrze ili se boje homoseksualaca ili trans-zajednice pokazuje veliko nerazumijevanje kršćanstva.

Jedno od obilježja pravog kršćanstva je sposobnost da se povežete s ljudima na njihovoj razini i da pokažete iskrenu ljubav i brigu za njih.

Govoriti istinu u ljubavi

Nemam ništa osim suosjećanja za svakoga tko je zarobljen u seksualnom grijehu. Biblija je kristalno jasna o seksualnom grijehu, uključujući homoseksualnost. Kršćani koji čvrsto vjeruju da Biblija otkriva Božju volju u pogledu seksualnog ponašanja također snažno vjeruju u Božju ljubav i oprost kroz Isusa Krista. “Suočiti se s ljubavlju” jednostavno proizlazi iz želje da se poštuje Boga ljubavlju i brigom za druge.

Nažalost, kršćani koji odluče podržati Riječ Božju sada su označeni kao osuđivači, netrpeljivi i netolerantni.

Spolni grijeh i moralni zakon

Isus je potvrdio da su moralni zakoni iz Starog zavjeta o ubojstvu, krađi, laganju i seksualnom nemoralu još uvijek važeći. Na primjer, Levitski zakonik 20, 13 kaže: “Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.” Sugerirati da su ovaj stih ili drugi slični danas nevažeći znači uključiti se u opasnu praksu redefiniranja ili brisanja onoga što je Bog rekao. Homoseksualnost će uvijek biti “gnusoba” u Božjim očima.

PROČITAJTE: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

Isus je osudio “sve” spolne aktivnosti izvan braka između muškarca i žene kada je rekao: “Iz srca izlaze zle misli, ubojstva, preljubi, blud” (Matej 15, 19). Riječ “blud” na grčkom je porneia; odatle dolazi naša riječ “pornografija”. Isus je govorio da je svaka spolna aktivnost izvan braka između muškarca i žene štetna i nemoralna.

Božji plan, ne ljudski

Isus je učio da je brak između muškarca i žene Božji plan od početka stvaranja. Bog ih je stvorio kao muško i žensko kako bi bili spojeni i postali jedno tijelo (usp. Marko 10, 6-8). Dodaje: “Što dakle Bog združi, čovjek neka ne rastavlja” (Marko 10, 9). Koliko god zakona bilo doneseno u korist homoseksualnih brakova, to neće promijeniti Božje mišljenje.

Ovako sam rođena

Uobičajeni argument u prilog homoseksualnosti kaže: “Ali ja sam rođen takav.” Međutim, ja sam također rođen da lažem, varam, žudim … ali to ne znači da je ispravno … Čini me grešnim i zato trebam Spasitelja.

Još jedan pogrešan argument temelji se isključivo na šutnji. Sugerirati da je Isus odobravao homoseksualnost samo zato što nije koristio izraz “homoseksualac” također implicira da je odobravao pedofiliju, nekrofiliju, incest i bestijalnost.

Drugi odlomci u Novom zavjetu također osuđuju homoseksualnost. Rimljanima 1, 18-32 i 1. Korinćanima 6, 1-20 uče nas da je homoseksualno ponašanje, i sav seksualni grijeh općenito, usporediv s obeščašćenjem tijela i okretanjem od Boga.

Sidra: suosjećanje i oprost

Isus bi često govorio protiv grijeha, ali njegova ljubav i milosrđe doprli su i do onih koji su žalili i mrzili svoje stanje. Oprost je znak istinske vjere. Trebali bismo imati suosjećanja za one koji se bore s istospolnom privlačnošću i rodnom zbunjenošću, jer se svi borimo s grijehom, ali u isto vrijeme ne bismo trebali odobravati ili opravdavati ovu vrstu grijeha kao što ne odobravamo ili opravdavamo bilo koji drugi grijeh.

Nada za boli

Kao posljednja riječ ohrabrenja, ako se borite, beznadni ste, depresivni ili zbunjeni, pogledajte Onoga koji vas je stvorio. On ima odgovore.

Bez obzira što ste učinili, možete se obratiti Kristu i početi iznova. Sve je u tome Koga poznaješ: “Ako ustima svojim ispovijedaš da je Isus Gospodin i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen” (Rimljanima 10, 9).

Isus vam želi dati novi život: “Ako je tko u Kristu, novo je stvorenje. Staro je prošlo, novo je, evo, nastalo” (2. Korinćanima 5,17). Ovog mjeseca, umjesto da slavite “Ponos”, slavite Božju ljubav i oprost u svom životu.

Autor: Shane Idleman; Prilagođeno prema tekstu autora objavljenom ovdje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare