Rekli su im da će njihovi blizanci umrijeti
Foto: Facebook

Liječnici su im rekli da će njihove blizanke umrijeti odmah nakon poroda, no Bog je odgovorio na majčine molitve.

Kayla Ibarra, koja ima vrtić u kući, i njezin suprug su jako željeli proširiti svoju obitelj kada je njihov sin, Noah, imao 18 mjeseci. Kayla je ubrzo zatrudnjela i saznala da očekuju blizanke. Bili su jako uzbuđeni. 

Kada je Kayla bila u 21. tjednu trudnoće, sve se promijenilo. Dobila je prehladu od jednog djeteta u svom vrtiću te se počela jako loše osjećati. Dok je bila na pregledu u bolnici, osjetila je da joj počinju trudovi. 

Rekla je: „Dok sam bila na pregledu, neprestano sam govorila medicinskom tehničaru da osjećam trudove. Ona mi je govorila da se opustim i da će sve biti u redu. Ustala sam i odjednom mi je puknuo vodenjak. Kroz suze sam pitala što će biti s mojim kćerima. Dok me je tehničarka vozila u rađaonicu, rekla je: ‘Bebe će biti rođene danas, i umrijet će’. Umrijet će. Suze su mi potekle“. 

Kada je Kyla stigla u rađaonicu, čekala ju je njezina obitelj i babica. 

”Bebe će biti rođene danas i umrijet će”

„Svi su me okružili plačući. Ispitivali su liječnika što da učine. Liječnica im je ponovno rekla: ‘Ne možete ništa učiniti. Bebe će biti rođene danas i umrijet će’, govorila je bez ikakvih emocija. Sestra mog brata mi je govorila da se trebamo moliti te se sjećam da sam joj rekla da neću, da sam ljuta na Boga jer je to dopustio. Nisam ni imala pojma da je On zapravo započinjao predivnu priču u tom trenutku“, prisjetila se Kayla. 

Nakon tih užasnih vijesti, Kayla i njezina obitelj su počeli tražiti bolnice koje bi im mogle pomoći. Saznali su za jednu bolnicu u Londonu, Ontario koja je pomagala prerano rođenim bebama, ali samo kada su bile stare 23 tjedna. Tada se Kayla počela moliti. 

„Odlučila sam se moliti, reći Bogu da sam ljuta“, rekla je Kayla, „Tada, usred molitve, moji su trudovi stali. Samo tako“. 

Kayla je tada prebačena u sobu kako bi se odmorila. Provela je slijedeća 4 dana u bolnici na strogom mirovanju. Ponekad je imala trudove. 

„Nisam se mogla pomaknuti ni ići na toalet jer bi prva beba počela izlaziti“, rekla je. 

Nakon četiri dana, ponovno je dobila jake trudove. 

”Razmišljala sam da ću roditi svoje kćeri i držati ih dok umiru”

„Osjećala sam se poraženo. Moja bitka je bila pri kraju, a ja sam gubila. Razmišljala sam da ću roditi svoje kćeri i držati ih dok umiru“. 

Foto: Facebook

Tada joj je liječnik rekao odlične vijesti. Ona bolnica u Ontariu ju je bila voljna prihvatiti. Čim je stigla u bolnicu počela je rađati. 

„Čula sam: ‘Beba A izlazi, još ima svoju posteljicu. Mislili smo da je puknula?’. Sledila sam se“, podijelila je Kayla, „Lunina je posteljica puknula, ali je ponovno zacijelila“. 

Luna je došla na svijet plačući. Imala je samo 0,39 kg. 

Plan je bio drugu bebu, Emmu, zadržati unutra. No, čim je Luna rođena, Emmino srce je usporilo. Emma je tada rođena sa 0,45 kg. 

Bebe su odmah stavljene u inkubatore. Tamo su provele 115 dana, a kući su otišle prije prvotnog datuma rođenja. 

Blizanke su sada potpuno zdrave

„One su sada tipične 1-godišnjakinje. Da ljudima ne govorim da su rođene 18 tjedana prerano, ne bi nikada mogli pogoditi. Također su u potpunosti zdrave na sve načine“, rekla je Kayla. 

Foto: Facebook

Kayla i njezina obitelj žele podići svijest o bebama rođenim u 22-om tjednu trudnoće, da ni tada nije prekasno za život. 

Bog je zaista blagoslovio živote Lune i Emme, a i njihovu cijelu obitelj koja će se zauvijek sjećati Njegove vjernosti.