Ponekad vam se ružne stvari ne događaju zato što radite nešto loše, već zato što radite nešto dobro. Zašto ih Bog dozvoljava?

„Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima“. (Efežanima 6, 12) 

Je li vam se ikada dogodilo ovo: hodate s Gospodinom, činite sve ono što bi jedan kršćanin trebao činiti, kada odjednom, spopadne vas salvo duhovnih napada? 

Opsjeda vas sumnja. Borite se protiv iskušenja. Prolazite kroz svakojake probleme i počnete se pitati kakav ste to grozan grijeh počinili da vam se to događa? Što ste to mogli učiniti da vam se takve stvari događaju? Zašto je Bog dopustio da vam se to događa? 

Evo nešto što treba uzeti u obzir: te stvari vam se možda ne događaju zato što radite nešto loše, već zato što radite nešto dobro. 

Sjećate se Joba? Problem je u tome što on nikada nije čitao Knjigu o Jobu. Da jest, mogao bi bez problema proći kroz sve ono. 

VIDI OVO: Bog vam daje milost da prođete kroz ono što prolazite: Tri pouke iz Jobova života

No Job nije znao završetak priče. Sve što je znao jest da je jednoga dana imao svoju prekrasnu obitelj, puno zemlje, sluge i da je u svemu bio uspješan, a da je idućeg dana sve to vrlo brzo izgubio. 

Izgubio je djecu. Izgubio je sve materijalno. Izgubio je zdravlje. Možda je želio da izgubi i ženu, jer mu je ona na kraju svega rekla: „Zašto još uvijek imaš vjeru? Prokuni Boga i umri“! (Job 2, 9) 

Sve se raspalo. Je li se ovo dogodilo jer je Job bio zao čovjek? Ne, baš suprotno. Job je bio pobožan čovjek, no Gospodin je dopustio đavlu da Joba napadne slijedom napada. 

Kasnije, priča se na prekrasan način okreće; Bog udvostručuje sve ono što je Job izgubio. 

Možda i vi prolazite kroz duhovne napade, možda vas pogađaju iskušenja, ponovno i ponovno, jer ste prijetnja sotoni. 

Sviđalo se to nama ili ne, u trenutku kada smo postali kršćani, ušli smo u duhovnu borbu. Stoga, trebamo naučiti kako se boriti, koristeći se oružjima koja nam je dao Bog. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org