Samo nas vjera u Isusa spašava i donosi vječni život

0
Samo nas vjera u Isusa spašava i donosi vječni život

Samo vjera u Isusa, Sina Božjega, spašava i donosi blaženstvo! Samo je s takvom vjerom moguće živjeti i umrijeti!

Nije dovoljno samo imati vjeru, kakva god bila. Svatko na svoj način vjeruje u nešto.

Nedavno mi netko reče: “Vjerujem da bi se od kilograma govedine mogla napraviti dobra juha.” I to je vjera – svoje vrste! Ne radi se o tome da imate nekakvu vjeru, već o tome da imate ispitivanu vjeru. Vjeru s kojom možete živjeti i kad sve krene nizbrdo, koja vam pomaže u velikim iskušenjima – vjeru s kojom se možete suočiti i sa smrću. Smrt je, naime, najveća kušnja za ispravnost naše vjere.

Postoji samo jedna prava vjera s kojom se dade ispravno živjeti i ispravno umrijeti – vjera u Gospodina Isusa Krista, Sina Božjega. Sâm je Isus rekao: “Mnogo je stanova u kući moga Oca.” Ali postoje samo jedna vrata u te Božje stanove: “Ja sam vrata! Tko uđe kroza me, bit će spašen.”

Isus – On je vrata! Dobro znam da ljudi to ne vole čuti. Oni satima mogu raspravljati o Bogu. Jedan Boga predočuje ovako, a drugi onako; ali o Isusu se ne može raspravljati jer samo vjera u Isusa, Sina Božjega, spašava i donosi blaženstvo! Samo je s takvom vjerom moguće živjeti i umrijeti!

PROČITAJTE: Samo Isus spašava: spasenja nema ni po jednom drugom

Jedan moj doživljaj pokazuje kako ta vjera ljudima izgleda smiješnom. Jednom, prije dosta godina, šećući Essenom naiđoh na dvojicu muškaraca, najvjerojatnije rudara, Kad sam prolazio pokraj njih, jedan me pozdravi: “Dobar dan, velečasni!” Okrenuh mu se i upitah: “Odakle se poznajemo?” Tada se ovaj nasmija i reče drugome: “To ti je velečasni Busch. Pravi frajer!” – “Hvala!” Odgovorih. “Da, dobar momak”, nastavi on, “ali pomalo lud!” – “Lud? Ta zašto?” Upitah ozlojađeno. Tada ponovi: “Stvarno, velečasni je pravi momak. Samo, stalno govoriti o Isusu!” – “Čovječe”, odvratih iznenađeno, “nisam ja lud! Za sto godina bit ćeš u vječnosti. Tada će sve ovisiti o tome jesi li upoznao Isusa. O njemu ovisi hoćeš li biti u paklu ili u raju. Reci mi, poznaješ li Isusa?” – “Vidiš”, smijući se prozbori onaj svome kolegi, “opet počinje!”

Da, to je upravo ono od čega želim započeti! U Bibliji postoji jedan redak koji želim staviti na sâm početak svog izlaganja. Taj redak glasi: “Tko ima Sina Božjega, ima život.”

Na vjeronauku ste naučili nešto o Isusu, ali to ne znači da imate Isusa. “Tko ima Sina Božjega” – zapazite ovu riječ “ima” – “ima život” – ovdje i u vječnosti! – “Tko nema Sina Božjega, nema života!” To kaže riječ Božja! Jeste li čuli izreku: “Tko ima – ima!”? Isto značenje ima i navedeni biblijski redak. Stoga bih vas htio uvjeriti da prihvatite Isusa i predate svoj život u njegove ruke. Život bez njega je ruševina.

Autor: Wilhelm Busch; iz knjige “Isus naša sudbina”