4 sotonistička simbola i njihovo značenje

Sotonistički simboli su prisutni u mnogim seansama sotonista. U nastavku donosimo četiri sotonistička simbola koja najčešće koriste.

Mnoge simbole sotonisti i okultne skupine povezuju sa Sotonom. Neki sotonistički simboli potječu iz biblijskih izvora, dok drugi potječu iz sotonističkog pokreta.

Najčešći sotonistički simboli

1. Pentagram

Pentagram je drevni simbol zvijezde sa pet krakova, s kojom često zajedno ide krug. Ono što je zanimljivo jest to da je Crkva jedno vrijeme prihvatila ovaj simbol kao simbol pet probadajućih rana koje je Isus dobio na križu (čavli na rukama i stopalima, zajedno sa ranom od koplja na strani). No, kasnije je ovaj simbol postao poveznica sa vještičarenjem i sotonizmom.

VIDI OVO: Što je žig Zvijeri koja se spominje u Otkrivenju 13?

2. Broj Zvijeri

U knjizi Otkrivenja, misteriozni stihovi govore o broju 666 kao o sotonističkom broju. „Ovdje je mudrost! Tko ima um, neka izračuna broj zvijeri; jer je broj čovjeka, i broj njezin je šest stotina i šezdeset i šest“. (Otkrivenje 13, 18)

Zbog metaforične prirode knjige Otkrivenja ne možemo sa sigurnošću odgonetnuti značenje i važnost ovoga broja. Ivan samo kaže da se on odnosi na Zvijer, svjetovnu moć Antikrista. Neki su pokušali (donekle neuvjerljivo) ovaj broj povezati s različitim zlim svjetovnim vođama i carstvima.

2. Broj Zvijeri
Foto: Pixabay

Drugo potencijalno objašnjenje jest da se ovaj broj odnosi na konačnu necjelovitost ili slomljenost. Biblijski, broj sedam često se koristi kao broj cjelovitosti i kompletnosti, jer je Bog stvorio nebesa i Zemlju u sedam dana. Šest bi, prema ovome, označavao broj necjelovitosti, a njegovo trostruko spominjanje čini ovaj broj značajnim.

3. Križ naopako

Ironično, izokrenuti križ poznat je i kao križ svetog Petra. Prema crkvenoj tradiciji, apostol Petar odabrao je biti razapet glavom prema tlu, jer se nije osjećao dostojnim biti razapet na isti način kako je Isus bio. Kasnije, Petrov križ preuzeli su sotonisti kako bi pokazali da je njihov pokret suprotan ili antiteza kršćanstvu; kao inverzija najvećeg simbola kršćanstva.

VIDI OVO: Znak zvijeri: Čiji znak ćete vi imati?

4. Bafomet

Bafomet je pola čovjek, pola jarac. Originalno ga je osmislio 1856. godine Eliphas Levi, kao okultni simbol ravnoteže. Bafomet je postao snažno povezan sa sotonizmom kada se njime prikazao đavao na tarot kartama. Kasnije je simbol Bafometa široko prihvaćen kao simbol sotonizma.

NAJNOVIJE!