NaslovnicaŽivotŠto Bog razvija u vašem srcu dok prolazite kroz teške okolnosti?

Što Bog razvija u vašem srcu dok prolazite kroz teške okolnosti?

Bog u vašem srcu razvija plod Duha dopuštajući vam da iskusite okolnosti u kojima ćete biti kušani da postupate upravo suprotno!

Razvitak karaktera uvijek podrazumijeva odlučivanje, a kušnja će vam pružiti prigodu da odlučujete.

Bog nas, primjerice uči voljeti tako da oko nas postavi ljude koje je teško voljeti. Nije potrebno imati naročito jak karakter da bismo voljeli ljude koji su dragi i koji vas vole. Bog nas uči pravoj radosti usred žalosti, kad se obratimo Njemu.

Radost se temelji na odnosu s Bogom

Sreća ovisi o izvanjskim okolnostima, ali radost se temelji na našem odnosu s Bogom.

Bog u nama neće proizvesti pravi mir učinivši da se sve odvija baš onako kako smo mi to isplanirali, nego dopuštajući kaotična i zbunjujuća razdoblja.

Svatko može biti miran promatrajući prelijep zalazak sunca ili opuštajući se na godišnjem odmoru. Ali pravi mir naučit ćemo odabirući da se pouzdamo u Boga u okolnostima koje nas kušaju da podlegnemo brigama ili strahu.

VIDI OVO: Okolnosti se mijenjaju iz dana u dan: Samo Isus ostaje isti

Strpljivost se razvija u okolnostima u kojima čekamo

Jednako tako, strpljivost se razvija u okolnostima u kojima smo primorani čekati, u kušnji da se srdimo ili da planemo. Bog se koristi suprotnim situacijama da bismo odabrali dobro i razvijali plod Duha.

Ne možete reći da ste dobri ako nikada niste bili na kušnji da loše postupite. Ne možete tvrditi da ste vjerni ako nikada niste imali priliku biti nevjerni. Poštenje se gradi pobjeđivanjem kušnje da se postupi nepošteno; poniznost jača kad odbijemo biti oholi, a izdržljivost jača svaki put kad odbijemo podleći kušnji da odustanemo.

Svaki put kad pobijedite kušnju postajete više nalik Isusu!

Autor: Rick Warren