Isus traži od nas da budemo složni u ovom svijetu. Kršćani koji se vole je snažno svjedočanstvo za izgubljeni i razdijeljeni svijet.

„Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao“. (Ivan 17, 21) 

Prije nego što sam čuo poruku evanđelja, ono što me pridobilo bila je ljubav koju su kršćani prikazivali jedni prema drugima. Promatrao sam ih na svom srednjoškolskom kampusu i pomislio: „Je li ovo stvarno ili se pretvaraju? Je li ovo gluma? Vole li ti ljudi zaista jedni druge“? 

Nakon svega, naučio sam se družiti s ljudima koji su mi bili dobri. Neka djeca družila su se s nekom djecom. No dok sam gledao te kršćane, shvatio sam da su oni potjecali iz različitih pozadina, no da su očigledno imali nešto zajedničko. 

Kada su kršćani ujedinjeni i kada samo vole jedni druge, to je snažno svjedočanstvo za izgubljeni i razdijeljeni svijet. To je upravo ono što Isus traži od nas. 

VIDI OVO: Je li ekumenski pokret ostvarenje jedinstva za koje je Isus molio?

U Ivanovom evanđelju pronalazimo molitvu za nas: „Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao“. (Ivan 17, 21) 

Ne pozivam na jedinstvo pod svaku cijenu, jer je najvažnija stvar istina. No ponekad se kršćani dijele zbog smiješnih stvari. Postanu uzrujani zbog sporednih stvari, zbog čega odluče ne održavati zajedništvo. 

To me podsjeća na priču koju sam čuo. Govorila je o čovjeku koji se nalazio na pustom otoku. Kada su ga spasitelji pronašli, primijetili su da je izgradio tri šatora na otoku. 

„Sam sam izgradio ova tri šatora“, rekao im je. ”Vau. Što je onaj šator ondje”? ”To je moja kuća”. ”A onaj ondje”? ”To je moja crkva”. ”To je odlično! A što je s trećim šatorom”? ”Pa, nastavio je, to je crkva u koju sam običavao ići”. 

Kao kršćani, trebali bismo težiti ujedinjenju i voljeti jedni druge kao što nas Krist voli. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org