NaslovnicaDuhovnostEvo što trebate učiniti kada je vaša vjera na kušnji

Evo što trebate učiniti kada je vaša vjera na kušnji

Možda prolazite kroz teško razdoblje i pitate se zašto bi Bog dopustio da se to dogodi.  Evo što trebate učiniti kada je vaša vjera na kušnji.

Možda prolazite kroz najgore razdoblje života i osjećate kao da vaše molitve nisu uslišane. Počinjete sumnjati u Božju vjernost … Kakva god situacija bila, važno je upamtiti da je testiranje vjere uobičajeno iskustvo za mnoge vjernike.

Kroz čitavu Bibliju možemo vidjeti ljude čija je vjera bila na kušnji – od Abrahama koji je zamoljen da žrtvuje svog sina Izaka do Joba koji je izgubio sve što je imao. Čak je i sam Isus bio kušan u pustinji, suočavajući se s kušnjama od đavla.

Iako može biti izazovno prolaziti sezonu testiranja, važno je upamtiti da to u konačnici može ojačati našu vjeru.

Što učiniti kada je vaša vjera na kušnji?

Kada je vaša vjera na kušnji, to je prilika da Bog djeluje u nama i pokaže snagu svoje milosti.

Lako je vjerovati kada život teče glatko, ali potrebno je istinsko povjerenje u Boga da bi se održala ta vjera kada se suočite s nevoljama.

U teškim trenucima moramo se osloniti na Božju Riječ i Boga i dopustiti mu da nas vodi i ojača.

Iskušavanje naše vjere proizvodi postojanost, a ona oblikuje karakter i daje nadu. Moramo se sjetiti da je Bog uvijek s nama, čak i usred oluje, i da koristi naše kušnje da nas oblikuje na sliku svoga Sina.

Moramo prihvatiti kušnju naše vjere, znajući da ćemo snagom Duha Svetoga i Božje Riječi izaći jači i vjerniji. Kroz kušnje se učimo potpunije oslanjati na Boga i razvijamo karakter i postojanost koji su potrebni da prevladamo svaku prepreku koja bi nam se mogla naći na putu.

Kao što se zlato pročišćava u vatri, tako se i naša vjera pročišćava kroz naše kušnje

Moramo se sjetiti da naše borbe nisu uzaludne, već rade zajedno za naše dobro i slavu Božju.

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

PROČITAJTE: Kako trebamo moliti kada se suočavamo s kušnjama?

Dok se u molitvi i čitanju Riječi približavamo Bogu, naše svjedočanstvo svijetu postaje još snažnije. Pokazujemo drugima nadu i mir koji se mogu dobiti samo kroz odnos s Bogom. Naše kušnje postaju svjedočanstvo moći Duha Svetoga koji djeluje u nama.

Iako je možda teško izdržati vremena kušnje, možemo se utješiti spoznajom da je naš Bog vjeran i da nas nikada neće ostaviti ili napustiti.

Što Biblija kaže o testiranju naše vjere?

“Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.” (Jakovljeva 1, 2-4)

Pozvani smo pouzdati se u Boga i imati vjeru u Njega, ali ta vjera mora biti iskušana i ispitana kako bi rasla i jačala.

U 1. Petrovoj 1, 6-7 piše: “Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista.”

PROČITAJTE: 7 lekcija koje možemo naučiti od Jošue kada je vjera kušana

Ne smijemo se bojati kušnji i izazova koji nam dolaze na put, već ih zgrabimo kao prilike za jačanje vjere, jer kroz te testove možemo postati zreliji i i konačno donijeti hvalu i slavu našem Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu.

Važno je upamtiti da nas Bog nikada ne dopušta iskušenje veće od onoga što možemo podnijeti, i On uvijek osigurava put za bijeg. Ne gledajte na to kao na kaznu ili znak Božjeg neodobravanja, već kao na priliku da produbite svoj odnos s Njim.

Pouzdajte se u Njegovu dobrotu i vjernost da će vas voditi kroz svaku kušnju. Nastavite gledati na Boga, čak i kada su okolnosti užasne.

Neka snaga Duha Svetoga uvijek bude s vama, neka vas vodi i jača na vašem putu vjere.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare