Što više vremena provedemo s našim majkama, to će one duže živjeti
Foto: People photo created by katemangostar - www.freepik.com

Svi mi volimo naše majke.

Ona je bila naša prva ljubav i prva osoba koja nas je istinski voljela od onog trenutka kada smo se pojavili na ovome svijetu. Ona je bila jedina koja je znala naše tajne, naše strahove i što nas čini sretnim, i teško da postoji netko tko će nas ikada tako snažno i iskreno voljeti kao ona.

Ali, čim prođe tinejdžersko doba, uz nove poslovne obaveze i novo društvo, mi napuštamo roditeljski dom i nalazimo sve manje vremena za svoju majku.

Ipak, sigurno se ponekad probudiš usred noći, zbog neke noćne more, a onda se sjetiš majke koja je brinula i uvijek bila pored tebe u takvim trenucima.

VIDI OVO: 10 stvari koje vam majka nikada nije rekla

Što više vremena provedemo s našim majkama, to će one duže živjeti 1
Foto: People photo created by katemangostar – www.freepik.com

A ponekad je, u nekim naročitim prilikama, čak i posjetiš. Iako tebi to nije toliko važno, u jednom istraživanju je utvrđeno da ti posjeti tvojoj majci znače toliko mnogo da joj i doslovno produžavaju život.

To istraživanje objavljeno je od strane Sveučilišta Kalifornija iz San Francisca. U njemu je sudjelovalo 1.600 odraslih osoba starosti oko 71 godine.

Uzimano je u obzir njihovo materijalno stanje, kao i opće stanje zdravlja i zadovoljstva životom, a zatim je praćena stopa smrtnosti u toj populaciji u narednih 6 godina.

Na taj način utvrđeno je da je kod osoba koje su usamljene i napuštene stopa smrtnosti iznosila 23%, dok je kod onih osoba o kojima se redovno vodilo računa, kojima se posvećivalo dovoljno pozornosti i koje su imale dovoljno prijatelja, ta stopa iznosila samo 14%.

IZVORViseodzivota.com