Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti

“I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti” (Iv 14,13.14).

Kako ću moliti? Postoji li za kršćanina važnije pitanje? Kako ću se približiti Kralju slave?

Kad čitamo Kristova obećanja u vezi s molitvom, skloni smo misliti da on u naše ruke stavlja preveliku silu, osim ako na brzinu ne zaključimo da je njemu nemoguće učiniti ono što obećava. On kaže da “što god” i “ma što” zamolimo, to će nam biti.

No on ubacuje jedan uvjet te kaže da moramo tražiti u njegovo ime. To je uvjet, i to jedini, iako je on ponekad iskazan drugim riječima.

VIDI OVO: Ova će molitva biti uslišana

Ako, dakle, tražimo, a ne primamo, to može biti jedino zato što nismo ispunili taj uvjet. Ali ako smo njegovi pravi učenici – ako smo iskreni – dat ćemo si truda (beskrajno mnogo truda ako je potrebno) kako bismo otkrili što to znači tražiti u njegovo ime i nećemo biti zadovoljni dok ne ispunimo taj uvjet.

Pročitajmo ponovno to obećanje da bismo bili sasvim sigurni u vezi s njim: “I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti” (Iv 14,13.14).

Ovo je sad bilo nešto sasvim novo jer je naš Gospodin rekao: “Do sada niste ništa u moje ime molili”, ali sada “molite i primit ćete da vaša radost bude potpuna” (Iv 16,24).

Autor nepoznat

IZVORPut života