NaslovnicaŽivot6 stvari koje biste danas trebali napraviti za vaš duhovni rast

6 stvari koje biste danas trebali napraviti za vaš duhovni rast

Uvijek postoji prostor za rast i poboljšanje u kršćanskom životu. Ove stvari biste danas trebali napraviti za vaš duhovni rast.

Svi mi doživljavamo vremena stagnacije i duhovne suše. Ipak, ne možemo dopustiti da takva vremena duhovne letargije budu norma. Moramo se boriti kada bi nas Sotona uspavljivao našom rutinom ili nemarom.

Čak i ako nismo u duhovnoj kolotečini, ipak bismo trebali težiti poboljšanju našeg hoda s Gospodinom. Uostalom, cilj je “uvijek obilovati” u djelu Gospodnjem (1. Korinćanima 15, 58). Vjerujem da svi želimo poboljšati svoj kršćanski hod. Evo sedam stvari koje možete učiniti danas i koje će poboljšati vaš kršćanski život.

6 stvari koje biste danas trebali napraviti za vaš duhovni rast

1. Čitati Bibliju

Imajte na umu da je u čitanju Biblije dosljednost važnija od količine. Dva poglavlja dnevno dugoročno su isplativija od petnaest poglavlja svaka tri dana. Poboljšajte svoj kršćanski život tako što ćete odlučiti svakodnevno čitati Bibliju. Počnite s kraćom knjigom kao što je Poslanica Filipljanima, 1. Solunjanima ili Jakovljeva, a zatim uzmite neko od evanđelja.

PROČITAJTE: Kako čitati Bibliju?

2. Njegujte molitveni život

Molite se Bogu da vam da prilike da Mu služite služeći drugima (Efežanima 6, 18-19). Molite se za druge koji trebaju molitvu ili su zatražili molitvu za situaciju kroz koju prolaze (1. Solunjanima 5, 25). Priznajte svoje grijehe Bogu i zamolite ga za snagu da ne padnete u iskušenje kada se ono ponovno pojavi (1. Ivanova 1, 9). Molite i zahvaljujte Bogu za njegove blagoslove i providnost.

3. Ohrabrite nekoga

U kršćanstvu, da biste se poboljšali, morate zaboraviti sebe. Skrenite pozornost sa sebe na one oko sebe i više ćete preuzeti Isusov identitet (Matej 16, 24). Pošaljite poruku, napišite čestitku, posjetite, pohvalite nekoga …

4. Dijelite Evanđelje

Evangelizacija uključuje strpljenje, izgradnju odnosa, sadnju, zalijevanje i povjerenje u Boga da će dati rast. Možda postoji netko s kim radite, idete u školu ili živite blizu nekoga tko ne poznaje vašeg Spasitelja.

PROČITAJTE: Zašto nam treba Spasitelj? 

5. Oprostite nekome tko vam je nanio zlo

Bog nam je toliko oprostio da bi nam opraštanje drugima trebalo biti svakodnevica. Zapravo, ako odbijemo oprostiti drugima, nećemo dobiti oproštenje od Boga kada nam je potrebno – a trebat će nam (Matej 6, 14-15)!

6. Razmišljajte o nebu

Ono o čemu razmišljamo utjecat će na nas na bolje ili na gore. Razmišljajte o dobrim stvarima – razmišljajte o nebu i stvarnosti da ćemo jednog dana biti tamo ako smo u Kristu (Rimljanima 8, 1). Dopustite svom umu da razmišlja o blagoslovima neba: životu bez više boli, patnje, nedostataka ili razočaranja.

Što više razmišljamo o nebu, to ćemo više biti motivirani živjeti za njega i pozvati druge sa sobom.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare