Stvari o Duhu Svetom
Foto: Pixabay

Svi prečesto griješimo zaboravljajući na Duha Svetog. To je nerazumno i nezahvalno. Poštujmo ga jer je dobar, nadasve dobar. Kao Bog, opisan je kao svet, svet, svet — to je trostruko značenje za Trojstvo.

On je savršena čistoća, istina i milost. Dobrostiv je te sa nježnošću podnosi našu kolebljivost, bori se s našom buntovničkom voljom i oživljava mrtve u grijehu. Priprema nas za nebo kao odgojiteljica što ljubi dijete koje odgaja.

Kako plemenit, pun opraštanja i nježnosti je strpljivi Duh Božji. Dobar je i djelotvoran, sve što radi dobro je. Podupire dobre misli, potiče na dobra djela, objašnjava istine, ispunjava obećanja, pomaže u dobrim poduhvatima.

Nema duhovnog dobra u cijelom svijetu kome On nije začetnik i potpomagač; pa i samo nebo duguje savršenstvo svojih izbavljenih stanovnika Njegovom radu.

VIDI OVO: 10 istina o darovima Duha Svetoga

On je dobar kao Utješitelj, Učitelj, Vođa, Prosvjetitelj, Darovatelj života i Posrednik. Oni, koji su pod Njegovim utjecajem, postaju dobri, čine dobro, žive po Njegovoj sili i primaju dobro.

Ponašajmo se zato, prema tako uzvišenoj osobi, kako dolikuje. Poštujmo Njegovu ličnost i klanjajmo mu se kao Bogu uzvišenom i blaženom. Priznajmo kako nam je potrebna Njegova pomoć. Čekajmo na Njega u svim našim svetim poduhvatima, poželimo da nam svakog časa pomogne i ne žalostimo ga. Dajmo mu čast u svakoj prilici.

Crkva neće napredovati ako njene članove ne vodi Duh Sveti. Žalosno je ako Ga vrijeđamo omalovažavanjem i nemarnošću.

Autor: Charles Spurgeon; Izvor: Biblija365.com