NaslovnicaDuhovnost3 stvari koje mogu ometati vaše molitve

3 stvari koje mogu ometati vaše molitve

Često se duže moramo moliti za neku potrebu. Zašto Bog češće ne odgovori pozitivno na naše molitve? Postoje 3 stvari koje mogu ometati vaše molitve.

Na neki način svaka molitva je uslišana. Bog na molitvu odgovara na tri načina: da, ne i pričekaj. Kad Bog kaže “ne” našim molitvama, nekad mislimo da ih nije uslišio. Ali zapravo jest. Rekao je “ne” i to je odgovor.

Ponekad odmah kaže “da”, a ponekad Bog želi da pričekamo, jer Bog ima svoj trenutak.

3 stvari koje mogu ometati vaše molitve

Da bi naša molitva bila uslišana, moramo imati odnos s Bogom. Svatko može zazivati ​​Božje ime, ali imati molitveni život i zajedništvo s Bogom privilegija je Božjeg djeteta.

Ne mogu zazivati ​​Boga ako nemam veze s njim. Ne mogu prići slučajnom neznancu i reći: “Hoćete li mi posuditi 1000 kuna?” Ali mogu otići svome bratu i to ga pitati. Mogu to tražiti od njega, a on može iste stvari tražiti od mene. To su privilegije odnosa.

Na isti način, Bog odgovara na naše pozive i uslišava naše molitve zbog odnosa. Kada smo pomireni s Bogom i zovemo ga, On će nas čuti i odgovoriti. Ali zašto Bog na naše molitve češće ne odgovara pozitivno? U nastavku donosimo 3 stvari koje mogu ometati vaše molitve.

1. Neki neispovjeđeni grijeh

Naše molitve se ne uslišavaju, jer u svom životu imamo neki grijeh. Biblija kaže:

“Nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli, i on vas više ne sluša.” (Izaija 59, 2)

Ako kao vjernik prakticirate neki grijeh, to će naštetiti vašem molitvenom životu. Svi griješimo, ali postoji razlika između kršćanina koji griješi i kršćanina koji namjerno griješi, bez grižnje savjesti, bez ikakvih planova da se zaustavi.

Iskreni kršćanin je jadan kad živi u grijehu. Ali ako netko može nastaviti griješiti, pa čak i planira griješiti bez grižnje savjesti, to bi značilo da on nije Božje dijete. Biblija nam kaže: “Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha jer njegovo sjeme ostaje u njemu; ne može griješiti jer je rođen od Boga.” (1. Ivanova 3, 8-9)

2. Sebičnost

Jeste li znali da je moguće moliti se za pravu stvar s pogrešnim motivom? Na primjer, molite: “Bože, koristi me. Želim biti netko tko svjedoči o Tebi!” To je dobro moliti.

Ali zapitajte se zašto to molite. Je li to zato što želite da vas ljudi primijete i plješću vam? Ili želite privući više sljedbenika na društvenim mrežama? To nisu pravi razlozi da postanete vođa, ako vas je Bog pozvao da to budete. Ponekad sebičnost može ometati naše molitve, pa želimo moliti s pravim motivima.

3. Neopraštanje drugima

Isus je rekao: “No kad ustanete na molitvu, otpustite ako što imate protiv koga da i vama Otac vaš, koji je na nebesima, otpusti vaše prijestupe” (Marko 11, 25).

Postoji li netko na koga si trenutno ogorčen? Postoji li netko koga mrziš? Doslovno sjediš i razmišljaš o načinima kako se osvetiti. Ako imate takav stav prema nekome, to vam može omesti molitveni život.

Možda su vam učinili užasnu stvar, ali shvatite da opraštanje nekome nije samo zbog njega; to je i zbog vas. Kada oprostite nekome, oslobodite zatvorenika: sebe. Neopraštanje vas boli i šteti vašem odnosu s Bogom.

Nastavite moliti

Patite li danas? Onda se molite. Ide li vam dobro? Jeste li trenutno blagoslovljeni? Tada hvalite Boga. Treba li vam izlječenje? Onda molite …

Doista, mi smo u duhovnoj bitci i svaki dan u ovoj bitci ili pobjeđujemo ili gubimo. Ili dobivamo na terenu ili gubimo tlo pod nogama. Biblija u poslanici Efežanima govori da se obučemo u čitav Božji oklop. Ali prije nego što se spomene riječ o oblačenju raznih dijelova duhovnog oklopa, Efežanima 6, 10 nam kaže: “Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj.”

Ideja je da prvo stojimo u našem odnosu i našem zajedništvu s Bogom. Ne idemo izvan toga. Ako grijeh, sebičnost, neopraštanje ili nešto drugo stoji između vas i Boga, tada ne komunicirate s Njim. A to vas čini ranjivijima.

Svi imamo svoje terete, brige i stvari za koje se molimo. Kako bitka bude bjesnila, Bog će nam davati snagu koja nam je potrebna.

PROČITAJTE JOŠ: