6 stvari koje sotona želi za vaš život

Postoji 6 stvari koje sotona želi za vaš život samo s jednim ciljem: da vas duhovno uništi i pridobije za svoje kraljevstvo tame.

Bog nas poziva da budemo “budni i trijezni”, pazeći na sotonske taktike, jer on “kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre” (1. Petrova 5, 8). Sotona želi proždrijeti naš život, tako da nas zauvijek odvoji od Boga i pridobije za svoje kraljevstvo.

6 stvari koje sotona želi za vaš život

Neprijatelj naše duše, sotona, ima plan za naš život: ukrasti, ubiti i uništiti. U nastavku su stvari koje on koristi kako bi ostvario svoj plan.

1. Sotona želi da sumnjate u Boga

U 20. poglavlju Evanđelja po Ivanu opisano je kako su učenici vidjeli Isusa uskrslog iz groba, ali Toma je bio sumnjičav i tražio je dokaz. Isus se pojavio Tomi i rekao: “Prestani sumnjati i vjeruj!” (Ivan 20, 27).

Kada te sotona napada da sumnjaš u Boga, nemoj gledati na svoje trenutne okolnosti, nego u vjeri svoj pogled drži na Bogu i Njegovoj Riječi.

2. Sotona želi da živite u strahu

Strah je ubojica radosti i našu vjeru dovodi u krizu. Sotona želi da živimo u strahu od prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ali život u Kristu nije život u strahu! Kada se predamo u Njegove ruke, možemo imati nadu, mir i sigurnost.

Gospodin je rekao: “U svijetu imate muku, ali hrabri budite — ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

3. Sotona želi da se osjećate nesigurno

Ne dopustite da vas sotona uvjeri da niste voljeni ili dovoljno dobri! Mi smo Božja stvorenja i “stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo” (Efežanima 2, 10). Nikada nećemo biti savršeni po pitanju grijeha, ali imamo Boga koji ih oprašta i koji nas neizmjerno ljubi.

4. Sotona želi da izbjegavate crkvu

Što više ne sudjelujete u Kristovom tijelu, teže je ustrajati u svojoj vjeri. Nije lako slijediti Isusa u svijetu koji to ne čini. Kad napustimo zajednicu Božjeg naroda, pred nama je propast (1. Korinćanima 12).

5. Sotona želi da vjerujete lažima

“Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi” (Matej 7, 15). Moramo dobro poznavati Božju Riječ kako bismo prepoznali lažni nauk. U suprotnom, možemo odlutati od Boga koji je Istina.

6. Sotona želi da ne uspijete

Sotona nas želi uništiti, bilo kroz ljude koji nisu vjernici, bilo kroz neke životne okolnosti. Apostol Pavao, koji je proživio sve i svašta poradi Krista, u 2. Korinćanima 4, 8-10 kaže: “U svemu pritisnuti, ali ne pritiješnjeni; dvoumeći, ali ne zdvajajući; progonjeni, ali ne napušteni; obarani, ali ne oboreni – uvijek umiranje Isusovo u tijelu pronosimo da se i život Isusov u tijelu našem očituje.”

Isus je već izvojevao pobjedu za vas, zato se uvijek i u svemu oslanjajte na Njega. U Njegovoj snazi bit ćete pobjednici!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!