NaslovnicaŽivot10 stvari o seksu koje bih volio da sam znao prije nego...

10 stvari o seksu koje bih volio da sam znao prije nego što sam se oženio

Neke stvari o seksu volio bih da sam znao prije nego što sam se oženio. Mnoge od ovih zabluda su počele rano, prije nego što sam se oženio.

Imam 41. godinu i oženjen sam istom prelijepom ženom skoro dva desetljeća. Tijekom godina sam morao razbijati neke mitove i zablude o seksu. Mnoge od ovih zabluda su počele rano, prije nego što sam se oženio, i bile su potrebne godine da ih ispravim. Da mogu poslati 10 seksualnih i intimnih savjeta sebi prije nego što sam se oženio, ovo bih rekao …

Dragom predbračnom Meni (oko 1994. godine),

Znam koliko si napet oko vjenčanja jer si našao djevojku svojih snova, i planiraš je oženiti i, pa, seks! Ipak, imam loše vijesti. Uzašašće će biti dan pred svadbu. Ovo ti pišem iz neba gdje svi neoženjeni kršćani postaju kerubini. Šalim se!

Oženit ćeš se i imat ćeš seksualne odnose. Sve je to dobro. Ipak, pišem ovo, jer imaš neka utvrđena vjerovanja koja su – kako da kažem – skroz pogrešna. I prije nego što se oženiš, želim ih raščistiti, jer smo prijatelji. Zato hajdemo početi.

10. Seksualni odnosi nisu kao na TV-u ili u filmovima.

Većina tvojih saznanja o seksu – i o tome kako seks funkcionira – dolazi od reklama, TV-a i filmova. Drugim riječima, seks izgleda kao spontana reakcija gdje su vaši životinjski nagoni savršeno usklađeni u isto vrijeme, i iz kojih proistječe savršeno vođenje ljubavi ispunjeno romantikom, Marvinom Gayeom, svijećama koje se automatski pojavljuju na simsu od prozora. Seksualni odnosi u stvari nisu takvi. Rijetko kad se čuje Marvin Gaye, a svijeće mogu biti samo par puta godišnje. Ne očajavaj; pravi seksualni odnos je mnogo bolji od filma jer nije fizički, već duhovni, onakav kakvim ga je Bog zamislio – iako je da budem iskren, drugačiji. Također, držite se podalje od filmova Ryana Gosslinga. Vjerujte mi na riječ.

9. Bilješka za učestalost. Pripremite sebe.

Sada misliš kako je brak ispunjen seksom svake sekunde dana i tisućama puta tjedno – jer zašto i ne bi bio? Trebao bi živjeti u ovom snu što duže možeš i nastavi jahati na svom jednorogu u zalazak sunca, maziti svog magičnog ljubimca i prijeći most za čudesnu zemlju. Ostani tamo. Što duže možeš. To je sve.

8. Seks je kao vino – postaje bolje s godinama

Seksualni odnos je nešto u čemu postaješ sve bolji. Potrebna je komunikacija, vježba (vidio sam kako podižeš obrvu na ovu opasku) i vrijeme. Tako je Bog zamislio. Sada misliš da je tvoja seksualna razina inteligencije na razini genija, ali ne bi prošao ni osnovni seks test s onim što trenutno znaš. (Ne, nema osnovni seks test; koristim se ilustracijom – trebalo bi da čitaš više).

7. U seksu ne radi samo o primanju, već i o davanju

Smiješ li se? Ozbiljan sam. Bog je stvorio seks na način koji zahtjeva uzajamno davanje. Dobro je davati. Nemoj biti onaj koji uzima sve vrijeme. Seksualni odnos je odlično mjesto za požrtvovanje i služenje. Ako to sada prihvatiš, primanje će biti još bolje. Postoji velika ljepota i misterij u davanju. Bit ćeš kušan misliti samo na sebe, ali intimnost je dvosmjerna ulica. Zapamti ovo. Budi velikodušan.

6. Muškarci i žene ne gledaju na seks isto.

Ovo može biti najvažnija lekcija od svih. Za tebe, seks je upakiran u fizičku privlačnost, osjetilan je i predstavlja stvar trenutka. Ipak – možda bi htio sjesti zbog ovog što ćeš sad čuti – žene gledaju seks kroz vezu, kroz svoju sigurnost, i kroz to koliko se osjećaju voljeno i traženo. Za tebe, seks je kao prekidač za svjetlo bez ikakve sjene: skroz si spreman u svako doba (osim ako nisi zaspao … skroz naskroz zaspao). Za nju, seks je kao lonac za sporo kuhanje, kojem je potreban cijeli dan da bi se ukrčkao. Oboje ćete biti frustrirani ovim. To je OK; dio je Božjega plana da vas spoji na dubljoj razini. Morate naučiti slušati jedno drugo i misliti o drugom više nego o sebi. Dobra vijest je da ne moraš imati mišiće kako bi pokrenuo stvari; samo je moraš naučiti slušati i voljeti. To su emocionalni mišići.

10 stvari o seksu
Foto: Pexels

5. Seks te ne ispunjava

Sada, stavljaš previše novca na moć, važnost i vrijednost seksa. Da budemo iskreni; misliš o njemu konstantno, i na neki način on upravlja tobom. Trebaš znati da je seksualni odnos fantastičan i ispunjen zadovoljstvom i nevjerojatan je na tako mnogo načina, ali nije tu da bi bio tvoj idol i nije nešto čemu treba težiti kao Svetom Gralu. Morat ćeš se boriti protiv ovoga i postaviti seks u ispravnu perspektivu: kao dar od Boga za uživanje u braku. Kada počneš obožavati dar umjesto Stvoritelja, tada znaj da su stvari izvan kontrole.

4. Seks može biti smiješan i zabavan

Postoji mnogo kutova seksualne intimnosti, i sada si potpuno nesvjestan nekih. Misliš o seksu u jednoj dimenziji – ozbiljno zadovoljstvo. Ipak, seksualna bliskost ako se ispravno čini, predstavlja izraz ranjivosti i originalnosti, i kada u potpunosti volite nekog i nemate što krijete – baš ništa – slobodan si biti ono što jesi. To donosi trenutke igre, zabave i potpune histerije. Nije uvijek prava linija i ozbiljnost. Sada možeš iščekivati ​​te trenutke. Nema na čemu.

3. Čežnja za njom je kao legalna seks droga za njezinu dušu

Nagovijestio sam ovo i prije, ali ovo je vjerojatno najbolja tajna koju ti mogu odati. Ozbiljno. Uzmi komad papira i zapiši ovo. Ovo je kralj svih savjeta, ali nema veze sa seksom. Traži je. Neka ona zna da je želiš na mnogo više načina od samo fizičkog. Traži njezin um. Traži njezino srce. Traži njene snove. Traži je na svaki mogući način. Ovo zvuči kao lud savjet, zar ne? Kako se, za ime svijeta, ovo uklapa u seks? Pa, sjeti se, ona ne gleda na seks kao ti – ti si sav u tijelu, a ona je sva u srcu i duši. Također, da budem iskren, trebalo mi je dosta godina da ovo otkrijem, dalje je potrebno raditi na ovome, ali to je Božja iskrena istina.

2. Misterioznije je nego što misliš

Opet, tvoje misli o seksu su prilično proste. Zarobljen si u sferi vidljivog, ali Bog je stvorio seksualni odnos da bude mnogo kompleksniji od dva tijela koja nalaze put jedno do drugog. Cijela suština ‘jednog tijela’ o kojoj čitaš u Bibliji – to je stvarnost. Teško je objasniti, i ne razumijem to u potpunosti, ali nešto magično se događau seksualnom činu, koji te veže za nju na duhovnoj razini. Zato je toliko bitno da se seks prakticira samo u braku. Zato je i bitno da tvoje seksualne misli budu upućene samo njoj … uvijek. Evo savjeta: zaštiti svoj um, zaštiti svoj brak.

1. Seks u braku je oblik bogoslužja.

Ovo može zvučati malo ludo. Većina tvojih misli o bogoslužju su vezane za crkvu i slavljenje sada. Pa kada kažem da je seks bogoslužje, vjerojatno misliš da sam poludio. Ali uskoro ćeš dobiti veću, cjelovitiju sliku o tome što je pravo bogoslužje – i uvidjet ćeš da je tvoj cijeli život bogoslužje. Ovo je zabavna točka našeg duhovnog putovanja, vjeruj mi. Zajedno sa ovim ide i zapovijed iz Svetog Pisma da imaš odnos sa ženom – bez stida, srama, u čistoći i često. Ovaj čin je djelo kršćanskog bogoslužja, prosto i jednostavno, kao pjevanje prastare himne vašim tijelima. Ovo je zvučalo jezivo. Hajde da ostanemo na bogoslužju.

Zaista se nadam dat ćeš sačuvati ove riječi u svom srcu, jer kada se radi o seksu, ljepši je nego što možeš zamisliti, imaš predivan dar koji ti je Bog dao, i zaista bi trebao da se prema njoj odnosiš dobro.

Hej, pošto ti još uvijek držim pažnju … još nekoliko dodatnih savjeta. Nemoj raditi tetovažu koju želiš. O, i kada vidiš reklame za seriju “Izgubljeni”, ignoriraj ih.

Autor: Brian Orme; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Huffpost.com

PROČITAJTE JOŠ: