Tvoje sutra je u Božjim rukama

Ne moraš se brinuti što donosi budućnost. Takva briga je grijeh. Bog se brine za tebe i tvoje sutra je u Božjim rukama.

Život na zemlji zna biti težak. Budućnost je nepredvidiva. U srcu mnogih ljudi ima toliko stresa, straha, sumnje i neizvjesnosti. Vrijeme u kojem živimo je nesigurno i postoji neizvjesnost oko toga što će nam se sljedeće dogoditi.

Pa, možda ne znamo što donosi sutra, ali znamo Tko drži sutra. Naše sutra nije u našim rukama. Naše sutra je u rukama Kralja kraljeva i Gospodara gospodara.

Sutra je u Božjim rukama

Možda ne znamo što nas čeka sutra i iz očitih razloga ne možemo znati kakva će biti naša budućnost, ali znamo Tko sve zna i to je ohrabrujuće.

Vaš život, vaša sigurnost i vaša budućnost u rukama su živog Boga.

Mnogi misle i vjeruju da imaju potpunu kontrolu nad svojim životom. Mnogi misle da imaju kontrolu nad onim što imaju u svom životu, ali to je glupost. Budimo realni, ne znamo što će se dogoditi ni sljedeće sekunde. Znači li to da smo ovdje sami? Prepušteni neizvjesnosti? Nikako! Bog je s nama i On ima kontrolu. U Njemu i samo u Njemu smo sigurni.

Jahve u nebu postavi prijestolje svoje, i kraljevska vlast svemir mu obuhvaća. (Psalam 103, 19)

Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova. (Psalam 45, 7)

Kralj David u Psalmu 31, 15 kaže: “U tvojoj je ruci sudbina moja.”  Naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost su u Njegovim rukama. Kad shvatite ovu istinu, nemate se čega bojati. Znate Tko drži vaš život i budućnost. Bilo da je ugodno ili ne, bilo mračno ili svijetlo, vjerovat ćete Mu i počivat ćete u njemu.

Sa svojom se budućnošću suočavate u vjeri

Možeš hrabro stajati i reći: “Uzdam se u Tebe, Gospodine; Ti si moj Bog; moji su dani u Tvojim rukama.” Sve dok ste u Njegovim rukama, sigurni ste. U dobrim ste rukama. Ali to ne znači da neće biti problema i da će sve biti u redu. Sjetite se što je Isus rekao: “U svijetu imate tjeskobu; ali se radujte: Ja sam nadvladao svijet.” (Ivan 16, 33)

Bez obzira koliko je jaka oluja, bez obzira koliko jak vjetar puhao, vi stojite u vjeri jer znate da će vas Bog dovesti do cilja. Možda ste trenutno u teškoj situaciji; na vašem je ramenu toliko tereta. Možda doživljavate nezadovoljstvo. Možda ste na tamnom mjestu, sami i nitko vam ne pomaže. Možda te toliko boli dan i noć … Gospodin vam danas govori: “Nikad te neću ostaviti! Uvijek ću biti s tobom, podržavajući te svojom moćnom rukom. Nitko te ne može istrgnuti iz moje ruke.”

Ne znamo što će se sve dogoditi sutra, ali znamo Tko drži sutra. Bog drži sutra. Tvoje sutra, moje sutra i svih onih koji u Njega vjeruju. Kakav onda strah možemo imati? Nikakav!

PROČITAJTE JOŠ: