Sve što znate o vjeri nema smisla dok vam OVO ne postane jasno
Foto: Pixabay

Sve što znate o kršćanskoj vjeri u Boga nema smisla dok vam ne postane jasno da se vječno živi Bog smilovao nad vama i vašem životu.

Ali kad se Onomu koji me odvoji već od majčine utrobe i pozva milošću svojom, svidjelo otkriti mi Sina svoga. (Galaćanima 1, 15-16)

Najveći događaj koji nam se mogao dogoditi sigurno je to: što se vječno živi Bog smilovao nad nama; što je dao svjetlo u naše zamračeno srce i što nam je objavio svoga Sina, Gospodina Isusa Krista, u nama.

Prije nego se to dogodi, čovjek može satima govoriti i diskutirati o “kršćanstvu”. A pritom samo luta “s rudom po magli” uokolo.

PROČITAJTE: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

Kako je to, onda, kada nam Bog objavi svoga Sina u nama? Čovjek upoznaje centar evanđelja i shvaća, kako je ono nužno i predivno za naš život.

Luther je ovaj središte evanđelja jednom predivno izrazio u nekoliko rečenica:

“Krist je sišao s neba i o Bogu rekao sve najslađe –svu milostivost, naime: da nam je Otac oprostio sve naše grijehe. A iza toga je ponovno uzišao k Bogu da bi Bogu rekao sve najbolje o nama. Naime: “Oče! Oni više nemaju grijeha. Ja sam ih natovario na sebe i odnio na križ.”

To je središte evanđelja!

Dokle god nam Bog ne objavi svoga Sina u nama, nama je sve ovo neshvatljivo. Mi smo poput slijepca koji ulazi u katedralu u kojoj orguljaš prekrasno svira.

No kada Bog započne svoje djelo u nama, onda se događa kao kad se gluhome odjednom otvore uši i on zaneseno sluša predivne tonove.

Da, tako je to kada Bog objavi svoga Sina u nama.

Gospodine! Otvori i naše uši, oči i srca da upoznamo Tvoga Sina! Amen.

Autor: Wilhelm Busch