Tko stavlja sve u Božje ruke, može vidjeti Božju ruku u svemu

Tko stavlja sve u Božje ruke, pokazuje da stvarno vjeruje u Njegovu moć, Njegovu mudrost i Njegovu dobrotu. Taj može očekivati da će vidjeti Njegovu ruku u svemu.

“Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje” – riječ je Jahvina. “Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće.” (Izaija 66, 2)

Izaija nam poetično i lijepo opisuje Gospodina kao Onoga koji je sve stvorio i koji blagoslivlja svoja stvorenja. On nas jača, pomaže svojoj djeci svojim Duhom i podupire one koje voli svojom moćnom desnicom. Naša vjera se razvija kada predajemo sve u Njegove ruke i promatramo Njegove ruke u svim stvarima.

Što trebate staviti u ruke svog nebeskog Oca? Dijete, ozljedu ili neki veliki problem? Položite svoj strah u ruke Onoga čija je ruka umirila more i On će smiriti vaše srce. Stavite svoju bol u ruku Onoga čija je ruka slijepima dala vid i On će ozdraviti vaše ranjeno srce. Stavite svoje financijske brige u ruke Onoga koji sve posjeduje, a On će vam pružiti mir i sigurnost. Stavite svoj osobni pogled u ruke Onoga čija je perspektiva savršena i On će vam dati jasnoću.

Predajte sve Bogu

Ovako veli Gospod: “Proklet čovjek, koji se uzda u čovjeka, na čovjeka se oslanja, čije se srce odvraća od Boga! (Jeremija 17, 5)

Što više shvaćamo da je Bog moćan u rješavanju stvari, to smo bolji u svakom aspektu svog života. Kada pokušavamo uzeti stvari u svoje ruke, preuzimamo ih iz Božjih ruku. To će nam uzrokovati mnogo problema, svađa i frustracija. Mnogi se ljudi pitaju zašto Bog ništa ne radi? Bog ponekad kaže: “Zašto mi to ne predaš i dopustiš da to sredim?” Bog nam je dao milost da otpustimo stvari i vjerujemo Njemu da zna što radi.

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. (Filipljanima 4, 6)

Oslonite se na Njega i budite blagoslovljeni

Stavljajući sve u Božje ruke: svoj život, druge ljude, situacije i sve ostalo, možemo ući u Njegov počinak. Možemo se odmoriti u čamcu s Isusom. On rješava stvari unutar naših srca i unosi tišinu u naše kušnje.

Kada se oslonimo na Njega, On sve radi za naše dobro i za Njegovu slavu. Njegova obećanja nikada ne iznevjere.

Oslonite se na Njega i budite blagoslovljeni
Foto: churchofjesuschrist.org

U osnovi kažemo: “Gospodine, znam da želiš ono što je najbolje za mene, tako da predajem ovaj problem i radujem se što ću vidjeti kako djeluješ.” Ovo je vrsta vjere koja raduje Božje srce. To pokazuje da stvarno vjerujemo u Njegovu moć, Njegovu mudrost i Njegovu dobrotu. I kada pustimo Boga da učini ono što samo On može, bit ćemo svjedoci da se On kreće planinama u naše ime.

Blagoslov stavljanja svega u Gospodinove ruke je vidjeti Njegovu ruku u svemu. Kao što štafetni trkač stavlja aluminijsku palicu u ruku svog suigrača – tako i vi napravite čistu razmjenu s Kristom. Predajte sve Isusu – čija je ruka na vašem životu – i vjerno kročite životnom trkom s Onim koji je dao svoj život za vas. Vjerom ostavite sve i svakoga u Gospodinovim rukama i počnite tražiti Njegovu ruku na djelu za sve i svakoga.

Kada smo sve stavili u Božje ruke, to ne znači da nemamo ulogu u našoj situaciji. Postoje slučajevi kada će nam On reći da samo budemo mirni i da Mu vjerujemo. Ali postoje i slučajevi kada će nam On dati nešto da učinimo dok čekamo Njegov odgovor. Kako znamo razliku? Pitamo ga. Mudre izreke 3, 5-6 kažu: “Uzdaj se u Gospoda svim srcem! Na svoju razboritost ne oslanjaj se! Misli na njega na svim putovima svojim; i on će ti ravnati staze.” Na sve načine upoznajte, prepoznajte i priznajte Ga, i On će vas voditi kroz život.

PROČITAJTE JOŠ: