Učestali potresi biblijska proročanstva
Snimka zaslona: YouTube

Učestali potresi u mnogim krajevima svijeta ispunjavaju biblijska proročanstva. Isus je u evanđeljima govorio o njima, a i Knjiga Otkrivenja ih spominje.

Biblija sadrži mnoga proročanstva o posljednjim vremenima, a jedan od znakova koje je Isus dao o svom drugom dolasku bila je učestalost potresa.

U Mateju 24,7, rekao je: “Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; bit će gladi i potresa po raznim mjestima.

Ovaj stih sugerira da će potresi biti uobičajena pojava u posljednjim danima.

Potresi u Otkrivenju

Knjiga Otkrivenja također govori o potresima kao znaku posljednjih vremena.

Otkrivenje 6,12 kaže: “I vidjeh: kad Jaganjac otvori šesti pečat, potres velik nasta. I sunce pocrnje kao dlakava kostrijet, sav mjesec posta kao krv.”

Otkrivenje 11,13 također govori o velikom potresu koji se događa nakon što su dva svjedoka ubijena i potom uskrsnula.

A u Otkrivenju 16,18, sud sedme čaše opisan je kao “I udariše munje i glasovi i gromovi i nasta potres velik, kakva ne bijaše otkako je ljudi – tako bijaše silan potres taj.

VIDI OVO: Potresi diljem svijeta: što Biblija kaže o potresima?

Potresi će biti sve češći i jači

Ovi stihovi sugeriraju da će potresi biti sve češći i jači u posljednjim danima. To nije iznenađujuće, s obzirom na to da se Zemlja neprestano pomiče i mijenja.

Biblija uči da je zemlja podložna prokletstvu grijeha, baš kao i čovječanstvo. Rimljanima 8,22 kaže: “Jer znamo da sve stvorenje zajedno uzdiše i trpi porođajne boli do sada.

Neki se ljudi možda pitaju zašto bi Bog dopustio da se dogode takve razorne prirodne katastrofe. Istina je da živimo u palom svijetu i da smo svi podložni učincima grijeha.

Potresi kao Božji sud

Biblija uči da su potresi jedan od načina na koji Bog sudi zemlji. Psalam 104,32 kaže: “On pogleda zemlju i ona se potrese, dotakne bregove, oni se zadime.

Ali Bog je također milosrdan i koristi katastrofe poput potresa da privuče ljude k sebi. U Luki 13,1-5, Isus odgovara na izvješće o ljudima koje je ubio toranj koji se srušio u Siloamu.

Rekao je: “Zar mislite da su oni bili veći dužnici od svih Jeruzalemaca? Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete tako propasti.” (Luka 13,5)

VIDI OVO: Jesu li potresi znak posljednjeg vremena?

Zaključak

Biblija jasno uči da će potresi biti sve češći i snažniji u posljednjim danima. Ove prirodne katastrofe služe i kao upozorenje na osudu i prilika za pokajanje.

Kao vjernici, ne bismo se trebali bojati potresa, već bismo se trebali pouzdati u Božju suverenost i koristiti svaku priliku da podijelimo Radosnu vijest o Isusu Kristu s onima koji Ga još ne poznaju.