Dva kršćanska humanitarna radnika ubijena u Ukrajini

Dva francuska suradnika organizacije Swiss Protestant Aid (EPER/HEKS ), nedavno su ubijena u “brutalnom napadu” tijekom humanitarne misije u Ukrajini.

“S velikim užasom i dubokom tugom zbog naše dvojice kolega izražavamo sućut obiteljima stradalih u ovim teškim trenucima. Izražavamo im našu iskrenu sućut i u našim smo mislima s njima”, kaže glasnogovornica EPER- a Joëlle Herren Laufer u priopćenju za javnost.

Još četiri zaposlenika EPER-a, tri Francuza i jedan Ukrajinac, ozlijeđena su tijekom napada. Sada se nalaze u bolnici izvan opasne zone, gdje primaju “kompetentnu medicinsku pomoć” i psihološku podršku”, priopćio je EPER .

“Točne okolnosti napada još nisu jasne, ali činimo sve što možemo razjasniti otvorena pitanja i razumjeti pozadinu ovog tragičnog incidenta”, istaknuo je Herren Laufer.

EPER , koju je 1946. godine osnovala Federacija protestantskih crkava Švicarske, sada Evangelička reformirana crkva Švicarske (EERS), postoji od invazije na Rusiju u veljači 2022. godine . Pruža humanitarnu pomoć kako u Ukrajini tako i u susjednim zemljama.

Njegov francuski ogranak, Fédération de l’entraide protestante (FEP), također je na X-u izrazio “duboko suosjećanje s obiteljima i voljenima žrtava”.

NAJNOVIJE!