Dijete u Vinkovcima teško ozlijeđeno nakon pada s električnog romobila

U petak, 3. studenoga, oko 16 sati, dogodila se ozbiljna nesreća u dvorištu obiteljske kuće u Vinkovcima. Dijete je teško ozlijeđeno nakon pada s električnog romobila.

Dijete, koje je upravljalo električnim romobilom, nije nosilo zaštitnu kacigu te je u jednom trenutku izgubilo ravnotežu i teško pala na betonsku podlogu. Roditelji su hitno reagirali i odvezli dijete u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje su liječnici utvrdili teške ozljede, zbog čega je dijete zadržano na liječenju.

Ova nesreća podsjeća nas na važnost sigurnosti i odgovornog ponašanja prilikom korištenja električnih romobila. Električni romobili često postižu visoke brzine, a vozači često nisu u mogućnosti unaprijed predvidjeti prepreke ili situacije koje se mogu brzo pojaviti na cestama ili površinama na kojima voze. To može dovesti do ozljeda ne samo vozača nego i drugih sudionika u prometu.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, električni romobili kategorizirani su kao osobna prijevozna sredstva. Važno je napomenuti da ta vozila nemaju sjedalo, a ako se radi o električnim romobilima, snaga motora ne smije prelaziti 0,6 kilovata, a maksimalna brzina ne smije prelaziti 25 kilometara na sat. Osim toga, nošenje zaštitne kacige preporučuje se kao osnovna mjera sigurnosti za sve korisnike električnih romobila.

Ova nesreća služi kao podsjetnik svim građanima, vlasnicima i korisnicima električnih romobila da budu izuzetno odgovorni i oprezni tijekom vožnje. Osim nošenja zaštitne kacige, preporučuje se i pridržavanje svih prometnih pravila i ograničenja brzine kako bi se smanjio rizik od ozljeda.

Iako električni romobili pružaju praktičan način prijevoza u urbanim područjima, sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu. Apeliramo na sve korisnike da budu svjesni rizika i da se pridržavaju zakona kako bi osigurali sigurnu vožnju za sebe i sve sudionike u prometu.

NAJNOVIJE!