Nepalac oduševio Splićanina: “Sam Bog ga je poslao, zagrlio sam ga odmah”

Nepalac je svojim činom dobrote oduševio Splićanina.

Priča o dobroti nije izblijedjela, a o tome svjedoči priča Splićanina čiji je novčanik pronašao nepalski dostavljač.

Dok je kupovao građevinski materijal, gospodin je izgubio novčanik prepun osobnih dokumenata, bankovnih kartica i značajne količine gotovine.

“Rekao bih da je bilo dovoljno novaca za pokriti pola mjeseca životnih troškova. Vratio sam se u dućan, gdje sam kupio spomenute stvari, ali novčanika nije bilo. Odmah sam kontaktirao banku i blokirao kartice, bio sam pod ogromnim stresom”, podijelio je Splićanin za Slobodnu Dalmaciju.

Prvo je nazvao policiju, a uskoro je stigao poziv koji mu je vratio vjeru u ljude. “Zvali su me i kazali da je novčanik pronašao Nepalac koji radi kao dostavljač te mi rekli da požurim jer moraju utvrditi sve detalje”, prisjetio se.

Kada je stigao u policiju, odmah je zagrlio nalaznika. “Ušli smo zajedno u sobu, a novčanik je bio na stolu. Policajci su mi rekli da pogledam je li sve u njemu, ja sam potvrdio da jest. Ponovo smo se zagrlili, slikali…”, opisuje.

Splićanin je dao nagradu Nepalcu kako bi mu pomogao, osjećajući duboku zahvalnost. “On radi za siću, a od te mižerije koju dobije othranjuje cijelu svoju obitelj u Nepalu”, ističe.

Zahvalio je i policajcima te razmijenio kontakte s novim prijateljem, s kojim će se ponovno naći na piću.

NAJNOVIJE!