Prekinuta nastava u Samoboru: Učenici i nastavnici iznenada počeli kašljati

Prava drama dogodila se u školi u Samoboru. Nastava je prekinuta jer su djeca i nastavnici masovno počeli kašljati.

Nesvakidašnji događaj u utorak je iza 14 sati ispraznio prostorije Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru. Naime, prema riječima ravnatelja ovih obrazovnih institucija na ulazu u školsku zgradu, zbog neutvrđene vrste agensa, dio učenika i djelatnika škole počeo je kašljati.

U ustanovu s oko 1300 učenika – u kojoj djeluju ekonomska, strukovna škola i gimnazija u dvije smjene – brzo su stigli hitna pomoć, policija, ali i vatrogasci koji su utvrdili kako je razina kisika odgovarajuća te da nema nikakvog plina u zraku.

“Nekolicina učenica je kašljalo, a kašljao sam i ja, no ne znamo što je uzrok. Nikakvog peckanja očiju nije bilo, samo kašalj u trajanju od desetak minuta. Sve skupa je počelo na samom ulazu u školu, u predvorju, gdje su smješteni i učenički toaleti. Mislim da nije riječ o suzavcu. Pretpostavljamo da je netko od učenika nešto donio u školu, no ne mogu ništa tvrditi. Teško je reći o kojoj vrsti ‘nadraživača‘ je riječ”, kazao je za Jutarnji list ravnatelj Srednje strukovne škole Davor Škiljan.

Ravnateljica Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Mirjana Kroflin dodala je kako djelatnici Zavoda za javno zdravstvo provode uzorkovanje vode.

“Digli smo na noge sve službe. Neka su djeca jako reagirala, no treba znati da imamo i učenike s dodatnim zdravstvenim teškoćama, poput astme. Većini učenika kašalj se smirio čim su izašli na zrak dok su trima učenicama uzeti uzorci krvi, a rezultati će bit poznati – danas”, kazala je.

NAJNOVIJE!