The Chosen (Izabrani): Treća sezona serije o Isusovom životu uskoro na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak 18. prosinca na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21:15 sati premijerno prikazuje treću sezonu hvaljene američke serije The Chosen (“Izabrani”) o Isusovom životu.

The Chosen je televizijska serija koja se temelji na životu Isusa Krista, a osmislio ju je, režirao i napisao scenarij američki filmaš Dallas Jenkins. The Chosen prati život i službu Isusa dok je hodao zemljom kao čovjek. Tvorci serije rade izvrstan posao oživljavanja likova spomenutih u Svetom pismu na ekranu na vrlo stvaran način.

Treća sezona serije

Nakon što je Isus održao najutjecajniju propovijed u povijesti, životi učenika poboljšat će se jer znaju da slijede Mesiju. Skupini se pridružio Juda. Šimun i Eden ponovno su zajedno. Svi su spremni živjeti Isusovo učenje.

No uskoro će se pojaviti problemi. Sve je jači pritisak Rimljana i vjerskih vođa. Tisuće hodočasnika navalile su na Isusa. Učenici se ne mogu dogovoriti trebaju li se sakriti ili boriti. Njihova zbunjenost još više raste jer se suočavaju s raznim poteškoćama, od bračnih kriza do katastrofalne misije, a Isus im neće odmah ponuditi rješenja. Situacija će kulminirati kada će Isusa i učenike u opasnome kraju okružiti više od 5000 ljudi. Napetosti rastu, ponestaje im hrane. A onda će se pojaviti maleni dječak s pet kruhova i dvije ribe, stoji u HRT-ovoj najavi.

O popularnosti i važnosti serije te njezinu utjecaju među vjernicima već smo više puta pisali. Možete pročitati ovdje i ovdje.

Zanimljivost sa seta

Unatoč tome što je serija posvećena evanđelju, kreator i redatelj serije Dallas Jenkins fokusirao se na zapošljavanje najbolje osobe za svaku ulogu, bez obzira jesu li kršćani ili ne. Stoga su glumci i ekipa mješavina kršćana i nekršćana.

Nick Shakoour, jedna od zvijezda serije, odrastao je u kršćanskom okruženju, ali nikada nije osobno prihvatio Isusa. Preuzimanje uloge Zebedeja bilo je samo još jedan glumački posao za njega.

Unatoč tome što nije bio vjernik, Nick se našao okružen drugim vjernicima dok je čitao scenarij ispunjen Radosnom viješću. Ubrzo je počeo otkrivati snagu “ljudi iza kulisa koji su vjernici” te je počeo tražiti Boga kroz njihove prijatelje i krugove.

Tada se dogodio trenutak koji je potpuno promijenio život Nicka Shakooura. Trenutak kada je prvi put doživio Duha Svetoga! Slava Bogu!

NAJNOVIJE!