Učenici srednje škole u Zagrebu premlatili vršnjaka i sve objavili na Instagramu

Unatoč prijavi, profil na Instagramu s uznemirujućim snimkom ostao je aktivan.

Učenici jedne srednje škole u Zagrebu premlatili su svog vršnjaka te zatim na Instagramu objavila snimku tog napada.

U roku od 49 sati, profil na Instagramu je privukao oko 3.800 pratitelja. Nakon napada, žrtva je zamolila administratora profila da ukloni snimku, no odgovor koji je dobila bio je da će morati platiti ako želi da se sadržaj ukloni.

Majka žrtve je odlučila prijaviti incident policiji. Unatoč prijavi, profil na Instagramu s uznemirujućim snimkom ostao je aktivan.

Novinari portala 24 sata razgovarali su s ravnateljem škole, čija izjava je izazvala zabrinutost: “Ne opravdavam njegovo nasilje, ali iza svakog napada se istražuje pozadina. Nije ga iz čista mira lupio, očito je bilo nešto prije između njih.”

Ravnatelj škole je nadalje rekao: “U srijedu imamo sjednicu nastavničkog vijeća na kojoj ćemo odlučiti hoće li kazna ići jednom ili obojici ili će se kazniti i još neki drugi učenici. Gledajte, ne možete samo tako dijete izbaciti iz škole, eventualno mu možete izreći neku mjeru”, rekao je direktor srednje škole koju pohađaju i žrtva i napadač.”

U epilogu ovog sramotnog incidenta, zagrebačka policija je potvrdila da je jedan maloljetnik koji je napao svog vršnjaka i kolegu u srednjoj školi u Zagrebu priveden u policijske prostorije.

NAJNOVIJE!