Mlada kršćanka iz Palestine uhićena bez ikakvih optužbi

Izraelski vojni sud je smjestio mladu kršćanku iz Palestine u pritvor na četiri mjeseca.

Dana 16. travnja 2024. slučaj Layan Nasir, 23-godišnje kršćanke iz Palestine na Zapadnoj obali, izašao je u javnost nakon što su je izraelske snage silom odvele iz obiteljske kuće bez ikakvih službenih optužbi.

U nedavnom razvoju događaja, velečasni dr. Munther Isaac iz luteranske crkve u Betlehemu podijelio je daljnje pojedinosti na svojim društvenim mrežama, otkrivajući: “Danas smo saznali da je izraelski vojni sud smjestio mladu palestinsku kršćanku Layan Nasir, koja je uhićena prošlog tjedna, u pritvor administrativni pritvor u trajanju od četiri mjeseca (mogućnost produljenja). Nisu podignute optužnice.”

Opisao je Nasiru kao jednu od mnogih Palestinaca koji su pritvoreni bez optužbi i označio ovu praksu kao dio “izraelskog sustava aparthejda koji ugnjetava Palestince”.

“Nečuvena i nepodnošljiva” situacija

Dr Isaac je spomenuo svoj razgovor s Nasirovom obitelji: “Jutros sam razgovarao s Layanovom obitelji da ih utješim.” Pozvao je ljude da “Molite za Layana i Layanovu obitelj. Molimo molite za pravdu. Molimo molite i zagovarajte oslobađanje tisuća palestinskih političkih zatvorenika/’talaca’!”

Dodavši svoj glas negodovanju, Richard Sewell je preko X-a prenio da je Nasirin odvjetnik potvrdio njezin status pritvora: “‘Upravo stigle vijesti: odvjetnik Layan Nasir obavijestio nas je da će ona biti zadržana u administrativnom pritvoru četiri mjeseca. Optužbe nisu podignute.”

Sewell je skrenuo pozornost na članak Guardiana koji daje pozadinske informacije o Nasirovom slučaju i potaknuo ljude da potpišu peticiju za njezino oslobađanje. Opisao je situaciju kao “nečuvenu i nepodnošljivu”.

Odvjetnik Layana Nasira obavijestio je Independent Catholic News da će Nasir biti zadržana u administrativnom pritvoru četiri mjeseca. Nikakve optužbe nisu podignute.

NAJNOVIJE!