2.000 srednjoškolaca u SAD-u odustalo od predmeta “LGBTQIA+ povijest i kultura”

Gotovo 2.000 srednjoškolaca u Minnesoti u SAD-u odustalo je od predmeta “LGBTQIA+ povijest i kultura” ranije ovog mjeseca.

Isključenja su uslijedila nakon što je Liberty Counsel, neprofitna pravna grupa, poslala pismo sa zahtjevom Školskom okrugu 279 područja Osseo, u ožujku tražeći da se i nastavnicima i učenicima “čija su iskrena vjerska uvjerenja u sukobu s predmetom dopusti da izaberu nešto izvan toga.”

“Učitelji su izjavili Liberty Counselu da ova jednostrana LGBT politička indoktrinacija krši roditeljska prava i iskrena vjerska uvjerenja učitelja; da se protive poučavanju; i da se boje odmazde ako žele ostvariti svoja prava prema Glavi VII. Zakonu o građanskim pravima iz 1964. za vjerski smještaj”, stoji u pismu.

Školski okrug je odgovorio priopćivši učenicima i učiteljima da mogu slobodno iskoristiti svoja zakonska prava da odustanu od sudjelovanja.

Najmanje 15 nastavnika je odustalo od nastave

Prema 279 Parents United, lokalnoj grupi roditelja u školskom okrugu 279 Osseo u Minnesoti, oko 1800 učenika i najmanje 15 nastavnika odustalo je od nastave.

Škola je morala koristiti kafeteriju i slušaonicu kako bi primila veliki broj učenika koji su se ispisali.

Školski okrug također je potvrdio da su 394 učenika službeno odustala od upisa u srednjoj školi Maple Grove ispunjavanjem obrasca.

U lipnju 2022. školski odbor Ossea odobrio je “Rezoluciju o povijesti i kulturi LGBTQIA+”, koja je uputila ravnatelja i sve osoblje okruga da “podržavaju politike, prakse i nastavne planove i programe koji poštuju LGBTQIA+ učenike i njihove obitelji u lipnju i tijekom cijele školske godine“, izvještava Alpha News.

Prema rezoluciji, načelnik i osoblje distrikta moraju službeno priznati lipanj kao “Mjesec ponosa”, posvetiti još jedan mjesec osim lipnja za priznavanje Mjeseca povijesti i kulture LGBTQIA+” i dati potporu “nastavnom planu i programu koji afirmira rod i pedagošku praksu”.

“Lekcija povijesti i kulture LGBTQIA+” uključivala je reference na nekoliko osoba iz pop kulture koje se identificiraju kao homoseksualci ili “transrodni” i nekoliko globalnih kultura koje ispunjavaju kriterije za uključivanje u “LGBTQIA+ kulturu”.

Također je pružio brojne primjere “ohrabrenja” za učenike da prihvate i potvrde lažne zamjenice i identitete, uključujući i pitanja jesu li “zbunjeni” oko toga; “znatiželjni” i “preispitivanje” svoje seksualnosti, uklapajući se u barem jednu od “Q” kategorija u svom podužem akronimu: “LGBTQIA+ (lezbijka, homoseksualac, biseksualac, transrodan, queer i upitnik, interseksualac i aseksualac).”

“Kada su tisuće učenika danas odustale od predavanja, to je bila jasna poruka da roditelji i učenici ne podržavaju planove ovih članova odbora”, rekli su iz 279 Parents United za Alpha News.

NAJNOVIJE!