45 kršćana poginulo u autobusnoj nesreći na putu za uskršnje okupljanje

Od 46 putnika samo je 8-godišnja djevojčica preživjela.

Politički čelnici diljem Afrike mole se i izražavaju sućut nakon što je 45 kršćana poginulo na putu za godišnje uskršnje okupljanje.

Južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa rekao je u izjavi da je 45 ljudi izgubilo život kada se autobus koji ih je prevozio iz Bocvane u grad Moria u južnoafričkoj provinciji Limpopo sudario dok je “putovao cestom R518 blizu Mokopanea, Limpopo” u četvrtak.

Južnoafričko ministarstvo prometa reklo je u priopćenju da je autobus prevozio 46 osoba, a svi osim jednog su izgubili živote.

Vozač je izgubio kontrolu

“Navodno je vozač izgubio kontrolu, sudario se s ogradama na mostu zbog čega je autobus prešao preko mosta i udario o tlo, gdje se zapalio”, napominje Odjel.

Južnoafrička ministrica prometa, Sindisiwe Chikunga, izrazila je svoju “iskrenu sućut obiteljima pogođenim tragičnom nesrećom autobusa”, dodavši: “Naše misli i molitve su s vama u ovom teškom trenutku.”

U priopćenju koje je objavio Odjel za promet i sigurnost zajednice Limpopo razrađuje se utjecaj nesreće, identificirajući jedinu preživjelu kao 8-godišnju djevojčicu, napominjući da su “neka tijela spaljena do neprepoznatljivosti, druga zarobljena unutar krhotina, a ostala razbacana.” Autobus je pao s mosta prije nego što se zapalio.

Svi putnici su državljani Bocvane

Uskrsna crkvena služba na koju su putovali putnici je “najveće kršćansko okupljanje u zemlji tijekom Uskrsa”, prema južnoafričkoj publikaciji The Daily Vox.

Događaj se održava u Zion City Moria, koji je sjedište afričke kršćanske crkve Zion. Prema novinskoj kući, “Grubi izračuni procjenjuju da između 3 milijuna i 5 milijuna hodočasnika posjeti Moriju za uskršnje hodočašće.”

Ured južnoafričke policijske službe Nacionalnog središnjeg ureda INTERPOL potvrdio je u petak da su svi putnici u autobusu državljani Bocvane.

NAJNOVIJE!