Dvoje tinejdžera ubilo djevojku lovačkim nožem: Bit će osuđeni na doživotni zatvor

Britanski sud osudio je jučer dvoje tinejdžera zbog ubojstva Brianne Ghey, 16-godišnjakinje koja je život izgubila u napadu nožem.

Ubojice, poznate samo kao djevojčica X i dječak Y, imale su samo 15 godina kada su 11. veljače namamili Briannu u Linear Park u selu Culcheth u Engleskoj i izboli je 28 puta lovačkim nožem u glavu, vrat i leđa.

Krunski svjedok je na sudu rekao da su Briannine ubojice bile opsjednuti nasiljem, mučenjem i smrću te su sastavili “listu za odstrel” na kojoj su se nalazile transrodna Brianne i četvero druge djece, piše Sky News.

Porotnicima je prikazano na tisuće SMS-ova i WhatsApp poruka koje su razmjenjivali djevojčica X i dječak Y, koji sada imaju 16 godina. U porukama su razgovarali o svojim planovima.

I dječak i djevojčica su tvrdili da nisu počinili ubojstvo, te da su razgovori bili samo mračne fantazije.

Sutkinja: Morat ću izreći doživotnu zatvorsku kaznu

Porota ih je jučer na sudu u Manchesteru proglasila krivima za ubojstvo nakon četiri sata i 40 minuta vijećanja. Sutkinja Justice Yip odgodila je izricanje presude.

“Morat ću izreći doživotnu zatvorsku kaznu. Ono što moram odlučiti je minimalna količina vremena koju ćete morati odslužiti prije nego što možete zatražiti izlazak na slobodu”, rekla je sutkinja.

Briannin otac Peter Spooner rekao je da je ponosan na svoju kćer čiji je život “brutalno oduzet”.

“Srce mi krvari svaki dan zbog Brianne i ovo nikada neće nestati. Nikada je nisam prestao voljeti i nikad neću”, rekao je.

NAJNOVIJE!