Elon Musk slaže se da je Zapad ‘slomljen bez kršćanstva’

Elon Musk složio se s reperom i influencerom na društvenim mrežama koji je tweetao opisujući da je Zapad “slomljen bez kršćanstva”.

Nzube Olisaebuka Udezue, u javnosti poznat kao Zuby, usporedio je uklanjanje kršćanstva iz zapadne kulture s “uklanjanjem temelja zgrade, ali s ponosom očekujući da će ona zauvijek stajati… Sve dok je neprijatelji i iznutra i izvana pokušavaju srušiti” u objavi za svojih milijun pratitelja, koja je lajkana više od 28.000 puta.

Elon Musk, izvršni direktor X-a, odgovorio je na Twitteru: “Vjerojatno si u pravu.”

Zuby, koji često govori o svojoj kršćanskoj vjeri, ugostio je Muska na svom podcastu ‘Real Talk with Zuby Podcast’ u lipnju 2023. koji je bio ekskluzivan na X-u, bivšem Twitteru.

U intervjuu s Rainnom Wilsonom iz 2013. na YouTube kanalu SoulPancake, Musk i Wilson kratko su razgovarali o vjeri.

Na pitanje štuje li nešto, Musk je odgovorio: “Ne štujem baš ništa, ali se posvećujem napretku čovječanstva koristeći tehnologiju.”

Međutim, kada je SpaceX Dragon Capsule napravio svoje povijesno spuštanje u kolovozu 2020. (dovodeći astronaute Boba Behnkena i Douga Hurleya sigurno natrag na Zemlju), Musk je u jednom trenutku tijekom svog govora rekao: “Znate, nisam baš religiozan, ali ja sam molio za ovo.”

NAJNOVIJE!