Kralj Charles će doći u crkvu na Uskrs, a to će biti prvo veće pojavljivanje nakon dijagnoze raka

Kralj Charles prisustvovat će na nedjeljnom bogoslužju na Uskrs u crkvi St. George’s u Windsoru, što će biti njegovo prvo javno pojavljivanje na tradicionalnom kraljevskom događaju otkako mu je u veljači otkriven rak.

Buckinghamska palača priopćila je u utorak da će Charles (75) i njegova supruga Camilla doći u crkvu 31. ožujka, što je obično prilika za okupljanje starijih članova kraljevske obitelji.

Ova objava dolazi nekoliko dana nakon što je Kate, princeza od Walesa i kraljeva snaha, rekla da također ima dijagnozu raka i da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji.

Uskrsno bogoslužje ove će godine biti manjeg opsega zbog kraljeva zdravlja, priopćila je Buckinghamska palača.

Kate i prijestolonasljednik princ William neće doći, kako je najavio njihov ured.

Zašto je kralj Charles III. poglavar Engleske Crkve?

Od njegove dijagnoze, Charles je smanjio svoja javna pojavljivanja dok se liječi. Propustio je proslavu Dana Commonwealtha ranije u ožujku, izostanak s značajne prigode u godišnjem kalendaru britanske monarhije.

No čini se da postupno pojačava svoje javne angažmane.

Ranije u utorak susreo se s vjerskim vođama u Buckinghamskoj palači, koji su bili dio programa usmjerenog na poticanje sklada i razmjenu iskustava vodstva u vrijeme pojačanih geopolitičkih napetosti.

Potvrda da će u nedjelju doći u crkvu uslijedila je nakon vijesti da je Charles smatrao frustrirajućim tempo oporavka, prema riječima njegova nećaka Petera Phillipsa, što je rijedak uvid u to kako mu je bilo.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!