Liječnici su rekli da je prehlada, ali dječaku nema lijeka: Svaki odlazak u školu mu je rizičan

Liječnici su ispočetka rekli roditeljima da njihov dječak ima prehladu, a onda otkrili da boluje od teške alergijske reakcije. Svaki odlazak u školu mu je rizičan.

Majka čiji sin ima alergiju na prehladu isprva je mislila da je riječ o urtikariji ili koprivnjači, alergijskoj kožnoj bolesti, ali se pokazalo da se radi o nečem puno ozbiljnijem.

Majka Tupney Courtney (38) strahuje da bi njezin sin Calum Courtney (14) mogao doživjeti anafilaktički šok ako bi, recimo, samo hodao u školu.

Calumu iz Essexa prije 10 godina dijagnosticirano je stanje hladne urtikarije, što znači da je alergičan na hladnoću, piše The Sun.

Tinejdžer ne može izaći van duže od 15 minuta, a da mu koža ne reagira. Alergija je toliko jaka da Calum dobije koprivnjaču ako je temperatura niža od 24 stupnja, što znači da ga pogađa cijele godine, ili ako mu ruka ili noga nisu pokrivene jorganom dok spava.

To stanje mu je oduzelo djetinjstvo, jer ne može igrati nogomet, plivati ​​u bazenima ili klizati.

– Osip počinje crvenim točkicama, izgleda kao vodene kozice, a onda krugovi postaju sve veći i spajaju se. Rekao je da je osjetio ubod, kao od koprive, a onda je jako svrbjelo. Ako je u prehladnoj vodi, postaje jarko crven i kaže da ga peče, a onda dobije mučninu i kaže mi da će se onesvijestiti – rekla je dječakova majka opisujući stanje slično anafilaktičkom šoku.

VIDI OVO: Alergija ili prehlada: U čemu je razlika?

Dječaku je bolest dijagnosticirana u dobi od 4 godine

Calumu je bolest dijagnosticirana kada je imao četiri godine nakon što se igrao vani na obiteljskoj proslavi.

Njegovi uspaničeni roditelji, majka Tapney i otac David, pretpostavili su da ima alergiju i dali su mu antihistaminike.

Liječnik je rekao da se radi o prehladi i nije uputio dijete na detaljnije analize.

Danas Tapney svaki dan mora voditi Calumu u školu jer ne bi prošao 45-minutno putovanje bez odmora.

– Ne može nositi majice za školu jer ako nema ništa na rukama, one reagiraju na hladan stol i na koži mu se pojavljuju plikovi – rekla je majka koja je frustrirana što njen sin nije dobio epi-olovku, s obzirom na to da hladna urtikarija dovesti do anafilakse.

Tapney očajnički želi da njezin sin posjeti stručnjaka kako bi mogao živjeti normalnim životom.

– Treba nam pomoć, borba traje već 10 godina. Voljela bih da mu možemo nabaviti odgovarajući antihistaminik, što bi značilo da može igrati bez da izgleda kao da ima bolest. Liječnici predlažu promjenu načina života kako bismo izbjegli prehladu. Ne možete tek tako promijeniti život i odseliti se u inozemstvo – rekla je majka ovog nesretnog dječaka.

NAJNOVIJE!