Liječnik otkriva ‘čuda’ u Izraelu koja su spasila živote ljudi

Liječnik koji je spašavao živote nakon Hamasovog smrtonosnog napada na Izrael 7. listopada nedavno je detaljno opisao neke od čudesnih trenutaka koje je vidio u mjesec dana otkako je u terorističkom napadu ubijeno 1400 i tisuće ozlijeđeno.

Dr. Yoram Klein, direktor odjela za traumu i kritičnu skrb u medicinskom centru Sheba, ispričao je suradniku Fox Newsa nekoliko snažnih priča. Jedna je uključivala mladi par s dvogodišnjim djetetom kada su svi bili u teškom stanju – ali njihov opstanak usred nezamislivog čini se čudesnim.

“Najgori pacijenti s opeklinama koje imamo ovdje su mladi roditelji s dvogodišnjim djetetom”, rekao je Klein, objašnjavajući kako se obitelj sakrila u skloništu kada je napad počeo. “Majka je liječnica; zatvorili su se u zaštićeni prostor, u zaštićenu sobu.”

Budući da Hamasovi teroristi nisu mogli prodrijeti u prostoriju, odlučili su zapaliti obiteljsku kuću, koristeći plinski kanister kako bi stvorili još veći pakao.

Obitelj je pronašla izlaz iz nezamislivog

Obitelj je mogla brzo izgorjeti, ali je pronašla izlaz iz nezamislivog.

“Stavili su bebu između sebe i zagrlili jedno drugo s bebom među svojim tijelima, ispuzali kroz prozor i sakrili se u kamion”, rekao je Klein. “I, srećom, preživjeli su i uspjeli su biti evakuirani u Shebu.”

Siegel je ispričao još jednu priču o hrabrom ocu koji je spasio živote članova svoje obitelji. Tata, po imenu Amichai, pridružio se svojoj ženi i šestero djece u njihovom skloništu kada je počeo napad Hamasa. On je rukama držao vrata, zadobivši teške ozljede kada je Hamas pokušao pucati u vrata.

Ali Amichai, koji je završio s ozljedama lica, prsa i glave – i izgubio jednu ruku – zaštitio je svoju obitelj, jer su teroristi na kraju odustali i nastavili dalje.

“Samo je držao vrata te je apsorbirao svo streljivo i paljbu na koju su ciljali otvorivši vrata, ali nisu uspjeli. Jednostavno su shvatili da gube previše vremena ovdje i otišli su pronaći obitelji koje je bilo lakše ubiti”, rekao je Klein. “To ga je koštalo teških ozljeda, ali je spasio svoju obitelj.”

Pročitajte više Kleinovih moćnih čudesnih izvještaja na Fox Newsu ovdje. Molimo vas da nastavite moliti za žrtve kako u Izraelu, tako i u Palestini, i one koji se oporavljaju od svojih rana.

NAJNOVIJE!