Pretvarao se da liječi pacijente, a kad su na kamerama vidjeli što zapravo radi, odmah su zvali policiju

Anesteziolog je počinio šokantne zločine.

Teksaški liječnik se pretvarao da je liječi pacijente, no ustvari ih je ubijao. Proglašen je krivim za ubrizgavanje smrtonosnog otrova koji zaustavlja srce u intravenozne bočice svojih pacijenata.

Dr. Raynaldo Ortiz proglašen je krivim po svih 10 točaka nakon gotovo sedam sati vijećanja. Kad je pročitana presuda, Ortiz je navodno nosio masku i nije pokazivao nikakve emocije.

Kao rezultat Ortizovih postupaka, nekoliko je pacijenata pretrpjelo ozbiljne operacije srca, a dr. Melanie Kaspar umrla je nakon korištenja jedne od vrećica, rekli su tužitelji.

Savezni tužitelji rekli su da je anesteziolog počinio šokantne zločine.

Kaznena prijava teretila je Ortiza za ubrizgavanje lijekova za blokadu živaca i bronhodilataciju u vrećice za infuziju.

Videozapis nadzorne kamere pokazao je liječnika kako stavlja IV vrećicu u grijač od nehrđajućeg čelika ispred operacijske dvorane 19. kolovoza 2022.

Nekoliko minuta kasnije, drugi je policajac uzeo torbu, a pacijent je navodno doživio srčani udar nedugo nakon toga, prenosi New York Post.

Njegova kolegica također je koristila jednu od kontaminiranih vrećica

Ortizova kolegica, voljena anesteziologinja Melanie Kaspar, odnijela je kontaminiranu IV vrećicu kući 21. lipnja na rehidraciju zbog bolesti.

Gotovo odmah nakon intravenske infuzije doživjela je teški srčani udar i umrla.

Autopsija je pokazala da je bila smrtno otrovana bupivakainom, sredstvom za umiranje za koje Ministarstvo pravosuđa kaže da se “rijetko zlorabi”, ali se koristi za ublažavanje bolova tijekom operacije.

Incidenti su počeli dva dana nakon što je Ortiz obaviješten o disciplinskoj istrazi protiv njega zbog upravljanja vozilom hitne pomoći.

Proba za dva do tri mjeseca

Drugi liječnici primijetili su da se žalio da ga centar pokušava “razapeti”.

Između svibnja i kolovoza 2022. bilo je 13 pacijenata koji su doživjeli slične srčane hitne slučajeve, iako su tužitelji samo optužili liječnika za nanošenje tjelesnih ozljeda četiri pacijenta u kolovozu.

Sudac je naredio da se Ortiz zadrži do suđenja nakon što su tužitelji tvrdili da predstavlja opasnost za zajednicu, navodeći djelomično incident iz 2015. u kojem je ustrijelio psa svog susjeda iz osvete ženi koja je pomogla njegovoj tadašnjoj djevojci da dobije zabranu prilaska nakon incidenta obiteljskog nasilja.

Ortiz je osuđen za četiri točke optužnice za neovlaštenu upotrebu potrošačkih proizvoda koja je rezultirala ozbiljnom tjelesnom ozljedom, jednu točku za neovlaštenu upotrebu potrošačkih proizvoda i pet točaka za namjerno krivotvorenje lijekova, rekli su tužitelji.

Očekuje se da će Raynaldo Ortiz biti osuđen za dva do tri mjeseca. Prijeti mu doživotna kazna zatvora.

NAJNOVIJE!