Strava u Dublinu: Trener plivanja godinu dana snimao djevojčice dok su se presvlačile

Na tri godine zatvora osuđen je trener plivanja, koji je postavio kamere na bazenu u Dublinu i godinu dana snimao djevojčice dok su se presvlačile u kupaće kostime.

Matthew Coward (32) iz Shantall Roada u Santryju u Dublinu, priznao je krivnju za seksualno iskorištavanje djece te proizvodnju slika i videozapisa zlostavljanja djece između rujna 2021. i rujna 2022.

Muškarac je bio trener plivanja za Swim Ireland – nacionalni plivački savez gotovo četiri godine.

Sutkinja Orla Crowe istaknula je da je bio u poziciji dominacije kao trener i da su ga djeca obožavala. Osudila ga je na četiri godine zatvora uz 12 mjeseci uvjetno.

Trener je imao 30 godina kada je trenirao tinejdžerice na bazenu u Dublinu

Njegovo ponašanje je izašlo na vidjelo nakon što je otac jedne od žrtava ostavio svoju kćer na bazenu u ranim jutarnjim satima u veljači 2022. Coward joj je dao specijalizirani kupaći kostim čije oblačenje može potrajati i 20 minuta. Djeca su kupaće kostime inače oblačila kod kuće i u njima dolazila na treninge.

Coward ju je zamolio da uđe u njegov ured kraj bazena i rekao joj: “Moraš se potpuno razgolititi da to obučeš”. Njoj je to bilo čudno, a uskoro je primijetila i da iPad u uredu stoji podignut te se jako uzrujala kad je shvatila da je postavljen na snimanje, piše RTE.

Na plivanju se nikako nije mogla usredotočiti i sve je kasnije ispričala ocu, koji je kontaktirao službenika za djecu Saveza i voditeljicu organizacije koja se bavi zaštitom zlostavljanih osoba Kate Hills, koja je pak kontaktirala Agenciju za djecu i obitelj te policiju.

Čim je suočen s optužbama, Coward se počeo tresti i pokušavao odbiti optužbe, no policijska istraga je ubrzo utvrdila da je tajno snimao troje djece kako se presvlače u njegovu uredu.

Na snimkama se također vidi kako postavlja dva uređaja za snimanje, od kojih je jedan bio mobilni telefon postavljen na tlo kako bi snimao prema gore. Detektivi su osigurali nalog za pretres, a Coward je zaustavljen na putu kući nakon što je prošao na crveno svjetlo i telefoni i iPad predani su policiji.

Na njegova dva telefona pronađeno je ukupno gotovo 80 videozapisa, uključujući ilegalne videozapise i snimke zaslona djece s fokusom na intimne dijelove tijela, kao i niz internetskih pretraživanja koja su ukazivala na to da je tražio tinejdžersku pornografiju.

NAJNOVIJE!