TikTok influencer savjetuje migrante kako da ljudima provale u domove

Video je izazvao bijes mnogih na društvenim mrežama

TikTok influencer davao je savjete migrantima kako provaliti u domove ljudi u SAD-u i kako se pozvati na prava skvotera, jer ih je to teže deložirati.

Lionel Moreno, koji stoji iza računa @leitooficial_25 i za kojeg se vjeruje da je migrant iz Venezuele, rekao je ilegalnim migrantima da prema američkom zakonu “mogu zaplijeniti kuće u kojima nitko ne živi”.

Pozvao se na prava skvotera, ili na zakon o “neugodnom posjedu”, što je pravo koje dopušta ilegalnom stanovniku da stekne vlasništvo nad nekretninom na temelju kontinuiranog posjedovanja bez pristanka pravog vlasnika.

Moreno je rekao da već ima prijatelje koji su se uselili u čak sedam kuća i naveo da je jedini način da migranti ne žive na ulici i ne budu “teret zajednici” da provale u kuće u kojima vlasnici ne žive.

Video koji je u međuvremenu postao viralan dosad je pogledalo četiri milijuna ljudi. Video je izazvao bijes mnogih na društvenim mrežama, koji su osudili Morena za promicanje terorizma te pozvali FBI i državne vlasti da nešto poduzmu.

Snimka zaslona: TikTok

‘Serijski skvoteri’ preuzimaju domove

Zakoni o pravima skvotera postoje u svih 50 američkih država i izazvali su krizu u cijeloj zemlji. ‘Serijski skvoteri’ preuzimaju domove, a bespomoćne obitelji koje su deložirali obraćaju se osvetnicima u očaju da povrate svoje domove.

Moreno, za kojeg se vjeruje da živi u predgrađu Columbusa u državi Ohio, sa svojom partnericom i kćeri, prikupio je više od pola milijuna pratitelja na TikToku stvaranjem videa usmjerenih na migrante.

Snimka koju je objavio prije četiri dana brzo je privukla veliku pozornost publike, a u istoj snimci na španjolskom kaže kako je “pronašao rupu u zakonu koja dopušta da im se zaplijeni kuća u koju su uselili”.

Tvrdio je da se zakon odnosi na “invaziju na zemlju” i rekao je kako misli da će to biti njegov sljedeći posao – “invazija napuštenih domova”.

Nakon što je otkrio svoj sljedeći “poslovni pothvat”, Moreno je progovorio o navodnom uspjehu koji su drugi migranti postigli otimanjem imovine, piše DailyMail.

Video je razbjesnio korisnike društvenih mreža, a neki tvrde da bi ga “trebalo optužiti za bilo kakav zločin”.

NAJNOVIJE!