NaslovnicaDuhovnostVjera ili strah: Ono što zalijevaš, to raste

Vjera ili strah: Ono što zalijevaš, to raste

Usred teške situacije, do izražaja će doći ili tvoja vjera ili strah. Ono što zalijevaš, ono o čemu vodiš računa, to raste.

Od velike je važnosti biti svjestan da imamo Isusa koji u nas sije riječ utjehe, sigurnosti i ohrabrenja, ali i s druge strane neprijatelja koji sije svoje sjeme straha i nesigurnosti. I znate koje sjeme će na našim poljima uzrasti? Ono koje zalijevamo!

Vrijeme je da odbacimo zle misli i naume

Ako je potrebno, odvojimo se od svih negativnih vijesti i spekulacija kojima je cilj da uzburkaju negativnu vatru koja u nama tinja. Jer to je sjeme zla koje guši ono dobro sjeme koje Gospod želi posijati s razlogom da nikne i uzraste.

VIDI OVO: Bog ne želi da se bojite. Želi da Mu vjerujete!

Istina je da oba sjemena neće rasti istom snagom; jedno treba sasjeći i odrezati, a to možemo samo mačem Duha! Uzmimo štit vjere i prestanimo hraniti našeg duhovnog čovjeka strahom, jer strah čovjeku postavlja zamku! Tako odbacivši sjeme Zloga, otvorimo svoje srce za sjeme Božje Riječi. Ono će nas obnoviti, okrijepiti, ohrabriti i zato je vrijeme da krenemo hrabro naprijed.

Hranimo se istinama iz Božje Riječi

Božja Riječ nam govori da sve ono što je istinito, časno, pravedno, čisto, ljubazno, što je god na dobru glasu, krijepost i pohvala – da o tome promišljamo. Drugim riječima, ono o čemu promišljamo to postaje sadržaj naših misli! A sadržaj naših misli itekako utječe na stanje našeg duhovnog čovjeka! Hranimo se Božjom Riječi, zalijevajmo njeno sjeme, a sve dalje će Bog dati da uzraste!

Sada je vrijeme kada svatko može vidjeti snagu mača i štita vjere, ako ih upotrijebi! Ovo vam govorim iz iskustva. Bio sam u velikom grču i strahu, ali Gospod je to odnio. Uvidio sam da je do toga stanja došlo jer sam se hranio sadržajima i porukama koji su zalijevali to sjeme u meni. Nije niti čudo da je tako veliko uzraslo.

VIDI OVO: Kako nadvladati napade panike i straha? Ova molitva vam može pomoći!

Ali hvala Bogu na Njegovoj milosti koju nam pruža i u trenucima slabosti! Želim vas ohrabriti da to nisu puke izmišljene riječ, i nego Božja istina koja djeluje u nama, ako joj dozvolimo.

I za kraj, nemojmo zaboraviti da smo ljudi koji živimo u ovome svijetu, ali s druge strane smo Božja djeca koja nisu od ovoga svijeta! Svima želim od Gospoda blagoslovljen dan!

D. K.