Jako je važno ono što vjerujete o Bibliji. Neki ljudi misle da je to samo stara knjiga koja je danas nevažna. No to je zapravo najnevjerojatniji dokument ikada napisan jer je potekao od samoga Boga. On je upotrijebio ljudske pisce kako bi zapisali riječi koje je On nadahnuo. 

Biblija je bezvremenska knjiga ispunjena Božjom istinom koja je primjenjiva na sve. Ona je bez greške te ju je On štitio kroz godine. Na njenim stranicama mi otkrivamo tko je Bog, kako je vršio interakciju s ljudima od postanka i što je obećao donijeti u budućnosti. 

VIDI OVO: Zašto svakodnevno trebamo čitati Bibliju?

Kao kršćani, mi smo brzi kada treba reći da je Biblija važna, ali naša djela pokazuju što mi zapravo vjerujemo. Ako rijetko čitamo Pismo, onda naša djela govore da nam Ono nije zapravo vrijedno te da ne osjećamo da trebamo čuti Božju riječ redovno. 

U Psalmu 19, David je rekao da je Božja riječ slađa od meda (Psalam 19,11). Slažete li se s time? Ako ne, budite ohrabreni da će vam Njegova Riječ postajati sve slađa i privlačnija što ju više čitate i proučavate. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org