Vjeruj Božjem vremenu i blagoslov te neće zaobići

Vjeruj Božjem vremenu, jer ljudi su često u iskušenju da trče ispred Njega. To je često slučaj u vremenima koja nemaju smisla.

Umjesto da Bogu vjerujemo i strpljivo čekamo na Njega, mi pokušavamo uzeti stvar u svoje ruke.

Abraham se također mučio kad stvari nisu išle kako je planirano. Suočio se s onim što se činilo nemogućim. Bog je obećao njemu i supruzi Sari, koja je bila starica, dijete. Umjesto da bude strpljiv i čeka da Bog djeluje, Abraham je dopustio Sari da ga nagovori da spava sa sluškinjom Hagarom. Na kraju je začela, te su ona i Sara imale prepirku s posljedicama koje su trajale godinama. Pitam se koliko smo puta, kad smo “u svemu pritisnuti” (2. Korinćanima 4, 8) poput Sare?

Vjeruj Božjem vremenu: Nikog nije razočarao; neće ni tebe

Kad čekanje traje danima, mjesecima, pa i godinama, srce može postati umorno i beznadno. Ali isplati se čekati Božje blagoslove.

Jer Jahve je Bog pravedan – blago svima koji njega čekaju. (Izaija 30, 18)

Ponekad je teško vidjeti razlog čekanja. Osobno još uvijek čekam puno stvari. Ako ste u istom čamcu, želim podijeliti četiri dobra razloga za vjerovanje Božjem vremenu. Nadam se da će vas ovaj popis ohrabriti u vašem čekanju i potaknuti da vjerujete Bogu.

1. Bog zna budućnost i prošlost i sve što planira se ostvari 

“Onaj sam koji od početka svršetak otkriva i unaprijed javlja što još se nije zbilo! Ja kažem: Odluka će se moja ispuniti, izvršit ću sve što mi je po volji.” (Izaija 46, 10)

Bog sve zna, ali mi ne znamo. Mi svijet vidimo iz ograničene perspektive, ali On vidi sve. Zna budućnost i prošlost i sve što planira se ostvari. Zna kada biste trebali dobiti posao iz snova i zna kada se trebate vjenčati. Možete Mu vjerovati, jer čak i ako prođe puno godina, ostvarit će se. Ako Bog to ima u planu za vas, to će se sigurno dogoditi.

1. Bog zna budućnost i prošlost i sve što planira se ostvari 
Foto: Pexels

2. Njegova riječ nikada nije zakazala

“Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopi, oplodi i ozeleni da bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah.” (Izaija 55, 10-11)

Možete vjerovati u Njegov tajming. Čak i ako se čini da je vaš trenutak bolji, znamo da su Božji putovi najbolji.

3. Bog ima dobre namjere za vas

“Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vredniji ste nego mnogo vrabaca.” (Matej 10, 29-31)

Isus kaže da su vam i dlake na glavi izbrojane. Vrijedni ste Mu. Bog te ne tjera da čekaš da te time povrijedi. Nema namjeru da vas povrijedi. Ako vas tjera da čekate, to je za vaše dobro i za Njegovu slavu. Možda nećete moći vidjeti širu sliku, ali možete vjerovati Božjem vremenu, jer vas voli i želi samo ono što je dobro za vas.

4. Božje vrijeme je najbolje

Biblija kaže da je jedan dan u Božjim očima poput tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan (2. Petrova 3, 8). Dakle, kad čekate dvije godine i čini vam se kao vječnost, sjetite se da su dvije godine Bogu kao dvije sekunde. On vidi puno širu sliku nego što mi vidimo. Što će se dogoditi, dogodit će se u pravo vrijeme ako budete hodali u poslušnosti Njemu.

Znam da čekanje nije lako, ali Bog će vas provesti kroz to ako Mu dopustite.

PROČITAJTE JOŠ: