Vježbanje zimi
Foto: Unsplash

Nemojte dopustiti da zima omete vaše vježbanje. Prihvatite ju i iskoristite za potpuno novo iskustvo vježbanja. Ovo su samo neke od koristi vježbanja po zimi:

1. Vježbanje zimi sagorijeva više kalorija

Vaše tijelo više radi tako da vam se i metabolizam ubrza te sagorijeva više kalorije i masti kako bi vam dao energiju za vježbu.

2. Vježbanje zimi pojačava izdržljivost

Vi jačate svoje srce, pluća i cirkulaciju što dovodi do poboljšanja cjelokupnog zdravlja.

3. Pospješite proizvodnju vitamina D

Kada ste vani, vaše tijelo proizvodi više vitamina D što je odlično za vaše tijelo.

4. Stimulirajte parasimpatički sustav

Vaš parasimpatički sustav je poznat i kao sustav za opuštanje i obnavljanje. Endorfini mogu uzrokovati ispuštanje dopamina i seratonina, neurotransmitera koji dovode do osjećaja sreće te smanjuju depresiju.

VIDI OVO: 30 kardio vježbi za one koji ne vole trčati

5. Tolerancija

Vježbanje zimi i u hladnijim uvjetima će na početku biti bolno, ali što više vježbate i stvarate su rutinu bit će vam lakše. Pripazite da mijenjate svoja očekivanja kako se navikavate. Vaša će tolerancija rasti ako se budete držali svog plana i programa vježbanja.

6. Vježbanje zimi će vas držati podalje od bakterija

Vježbanje izvan teretana će vas držati podalje od bakterija koje vas mogu razboljeti, a nalaze se na svoj opremi u teretanama. Iako mislimo da se ta oprema često čisti, u stvarnosti to vjerojatno baš i nije slučaj.

7. Zbližavanje s prirodom

Ponovno otkrijte prirodu i ljepotu koja vas okružuje. Uživanje u predivnom okolišu kojeg je Bog stvorio može biti jako zadovoljavajuće te ćete se zbližiti sa svime što vas okružuje.

PROČITAJTE JOŠ: