Za roditelje čija su djeca napustila vjeru

Ako ste i vi jedan od roditelja čija su djeca napustila vjeru, ova poruka ohrabrenja je za vas! Postoji nada!

Jedan od najtežih tereta koje roditelj koji vjeruje može nositi jest onaj kada njihova djeca napuste vjeru koju su nekoć ispovijedali.

To se događa. A kada se dogodi, možete se pitati što je pošlo po zlu. Jesmo li pogriješili u našim učenjima? Jesmo li davali dobar primjer? Jesmo li naše sinove i kćeri trebali uključiti u drugačije programe, ići u drugu crkvu ili odabrati drugačiju školu? ”Što ako” i ”samo da” pitanjima nikada nema kraja.

Kod takvih pitanja će vam pomoći priča o Judi.

Priča o Judi

Juda je hodao s Isusom tri godine. Vidio je najvećeg čovjeka koji je ikada živio izbliza i osobno i sam Gospodin Isus Krist mu je bio učitelj.

Juda je znao Isusova učenja. Čuo je Propovijed na gori, stoga je znao da postoji uska cesta koja vodi do života i široka koja vodi do uništenja.

VIDI OVO: Zašto je Juda izdao Isusa?

Juda je izravno svjedočio Isusovim čudesima. Kada je Isus smirio oluju, Juda je bio u čamcu. Kada je nahranio 5.000, Juda je dijelio kruh i ribu i kada je Gospodin uskrsnuo Lazara iz mrtvih, Juda je svjedočio Njegovoj božanskoj moći. Svojim vlastitim ušima, Juda je čuo najbolja učenja. Svojim vlastitim očima, vidio je najjasniji dokaz.

U svom životu, imao je najbolji primjer, no ipak ovaj je čovjek otišao od vjere koju je nekoć ispovijedao. Najbolje učenje, najbolji primjer ni najopipljiviji dokaz sam po sebi ne može promijeniti ljudsko srce.

Nada u biblijskim pričama o preobrazbi

Ako tugujete zbog pobune svoga sina ili kćeri, niste sami. Najbolji Roditelj na svijetu znao je ovu bol. Prvo dijete koje je bilo rođeno u svijetu je otišlo od Božje prisutnosti. (Postanak 4, 16)

Izak i Rebeka znali su istu tugu zbog Ezava, koji je odabrao put seksualnog neposluha i nikada se nije pokajao (Hebrejima 12, 16-17) i dok se David uvelike radovao Salomonu, njegov pobunjeni sin Abšalom mu je slomio srce. (2. Samuelova 18, 33)

Roditelji u boli trebaju utjehu, ohrabrenje i nadu, a to možemo pronaći u ove dvije najpoznatije biblijske priče.

1. Petar

Petar je porekao svoju vjeru koju je žestoko ispovijedao. Poput Jude, Petar je hodio u velikoj tami, no njegova priča imala je bolji završetak; Petar je bio obnovljen.

VIDI OVO: Zašto je Petar zanijekao Isusa Krista?

Krist može obnoviti vašeg sina ili kćer; ako je njihova vjera bila iskrena možete biti sigurni da i hoće. Dokaz istinske vjere jest taj da ona opstaje. Stoga, ako je osoba otišla od vjere koju je nekoć ispovijedala, a ta je vjera bila iskrena, oni će se vratiti.

No što ako vaš sin ili kćer nikada nisu imali iskrenu vjeru? Što ako je vjera koju su ispovijedali bila prazna priča? Što ako uopće nikada ni nisu ispovijedali vjeru u Krista? U tom slučaju svoju nadu možemo pronaći u priči o Savlu iz Tarza.

2. Savao iz Tarza

Hodajući cestom za Damask, Savao je bio pun bijesa i ljutnje prema kršćanstvu. Prezirao je evanđelje te je „bijesnio prijetnjama i pokoljem Gospodinovih učenika“. (Djela 9, 1) To je vrlo snažno neprijateljstvo. Jedna stvar je sigurna: Savao nije tražio vjeru u Kristu. Zamisao da bi on postao Isusov sljedbenik njemu je bila odbojna.

No uskrsli Krist presreo je ovog čovjeka i pitao ga: „Savle, Savle, zašto me progoniš“? (Djela 9, 4) Savao nije tražio Isusa, no Isus je tražio njega; a Savao, koji je mrzio kršćane, postao je apostol Pavao.

VIDI OVO: 6 stvari koje niste znali o apostolu Pavlu iz Biblije

Krist nije trebao Savlovo dopuštenje da se umiješa u njegov život. On je u njegov život ušao nepozvan i donio nevjerojatan preobražaj.

Ako bi Bog mogao samo malo čekati dok mi ne poduzmemo prvi korak prema njemu, bilo bi malo nade za vaše buntovne sinove i kćeri. No Bog može slobodno zakoračiti u svačiji život, bilo kada, što znači da uvijek postoji nada.

Autor: Colin Smith; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Unlockingthebible.org