Zabrinutost nikad neće riješiti vaše probleme

Zabrinutost nikad neće riješiti vaše probleme. Ona će pojačati strah te ćete se osjećati uznemireno i bespomoćno.

Život je pun neizvjesnosti. Moramo prihvatiti činjenicu da ne možemo sve kontrolirati. Zašto? Jer to dovodi do zabrinutosti, a ona pokušava kontrolirati nekontrolirano.

Ne možemo kontrolirati pandemiju koronavirusa, pa brinemo o tome. Ne možemo kontrolirati svoju djecu, pa nas to brine. Ne možemo kontrolirati budućnost, pa se i za to brinemo.

Zabrinutost nikad neće riješiti probleme

Što se više fokusirate na svoje probleme, više ćete se osjećati uznemireno i bespomoćno. Vaše brige nikad ne mogu dodati niti jedan sat vašem životu. Kada brinete o nečemu, to je poput sjedenja u stolici za ljuljanje: puno aktivnosti, energije i pokreta, ali nema napretka. Zabrinutost ne mijenja ništa osim vas. Čini vas jadnima! Zato, pokušajte se prisjetiti dobrih stvari koje su se dogodile u vašem životu i zahvaljujte Bogu na tim blagoslovima.

Vaši će problemi proći. Promjena je jedina konstanta na ovom svijetu. Zato nastavite dalje živjeti. Ne dopustite da vas okolnosti ometaju u ostvarenju vaše svrhe. Nikada ne možemo kontrolirati sve što se događa oko nas, ali uvijek možemo odabrati kako na to odgovoriti.

Tražite od Boga mir uslijed svojih briga. Možete odabrati vjeru umjesto strahova.

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

Bog koji je sve stvorio uvijek je s vama
Foto: Pexels

Bog koji je sve stvorio uvijek je s vama

“Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?” (Matej 6, 30)

Ako vjerujete Bogu, ne morate se brinuti. Zašto? Jer je obećao da će se pobrinuti za sve vaše potrebe. On je vaš Otac. Predajte Mu sve svoje probleme. Zna što vam treba. I dat će vam sve u skladu s Njegovom voljom u Njegovo savršeno vrijeme. Bog će ispuniti sve vaše potrebe u Kristu.

A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 19)

Molite se da vam Bog otvori srce za Njegov mir. Tako ćete naučiti odmarati čak i ako ste usred oluje. Polažite nadu u Njega, jer vas nikada neće razočarati. Znajte da je Njegova milost uvijek dovoljna i Njegova se ljubav prema vama nikada neće promijeniti. Dakle, prestanite brinuti!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!