Kršćani se ne trebaju bojati posljednjih vremena ako su pomireni s Bogom. Mnogi iz svijeta se boje onoga što će uslijediti, no kršćani imaju razloga za nadu.

Kada se počne razgovarati o posljednjim vremenima, mnogi ljudi reagiraju strahom. Razumijem. Kada čitate o događajima koji će se dogoditi prije drugog Kristovog dolaska, ima razloga za strah ako ste na pogrešnoj strani. Usput rečeno, ako ste u Kristu, onda ste na pravoj strani. Zato se ne trebate bojati. 

U stvari, na takve znakove možete gledati s velikom nadom i očekivanjima. 

Ako na posljednja vremena gledate kroz leće straha, onda bih želio da to prestanete raditi. Želim da danas promijenite način razmišljanja i gledanja na posljednja vremena. Želim da svoju vjeru i nadu uskladite s obećanjima Biblije. Stoga počnimo, jer znam da biste danas željeli pročitati neke dobre vijesti. Evo pet biblijskih razloga u koje se možete pouzdati, kako se ne biste bojali posljednjih vremena. 

1. Vaše se otkupljenje bliži.

„Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje“. (Luka 21, 28) 

U ovom poglavlju Lukinog evanđelja, Isus opisuje uništenje hrama i onoga što će se dogoditi u posljednje vrijeme. Nakon opisivanja tih stvari, Isus nastavlja i podsjeća nas kakav bi naš odgovor trebao biti. Ne spuštanje, već podizanje glava. 

Drugim riječima, Isus govori da, kada se takve stvari počnu događati, trebamo se ugledati na Njega, jer On uskoro dolazi. Naš strah bi trebao biti zamijenjen očekivanjem, jer se naše spasenje približava. Nije li to razlog za radovanje? 

VIDI OVO: KRŠĆANI, OVO SU POSLJEDNJI DANI: Krajnje je vrijeme da padnete na svoja koljena!

Isus nas potiče da se ne bojimo. Zapamtite, na Njegovoj smo strani. Na kraju priče Isus pobjeđuje. Zbog toga što On pobjeđuje, nemojte se bojati. Kada vidite znakove, to znači da se Njegov dolazak bliži, stoga podignite svoje glave i radujte se. 

„To tim više što shvaćate ovaj čas: vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo“. (Rimljanima 13, 11) 

2. Trebamo ohrabrivati sebe i jedni druge. 

„Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu, a zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom. Ohrabrujte se dakle uzajamno ovim riječima“! (1. Solunjanima 4, 16-18) 

U ovome stihu, Pavao opisuje ono što se u crkvi obično raspoznaje kao uzašašće. Stih na koji želim da obratite pozornost je 18. Što Pavao govori crkvi da joj je činiti? ”Ohrabrujte se dakle uzajamno ovim riječima”. 

Izgleda kao da je postojalo vrijeme kada smo u crkvi živjeli s očekivanjem i nadom u Isusov povratak. Ne znam postoji li to još danas, no vez obzira na to, trebamo gledati na posljednja vremena s očekivanjem Kristovog povratka na način da jedni druge ohrabrujemo. Kada se Isus vrati, svaka nepravilna stvar bit će ispravljena, a svaka slomljena stvar bit će obnovljena. To je nešto čemu se možemo radovati. 

Svijet sada može djelovati ludo, no neće uvijek biti tako, jer Isus dolazi. To je nešto čega se ne trebamo bojati, već nešto u vezi čega trebamo ohrabrivati sami sebe i druge. 

VIDI OVO: 10 sigurnih znakova posljednjeg vremena

3. Imate posao za obaviti.

„I propovijedat će se ovo evanđelje Kraljevstva po svem svijetu za svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak“. (Matej 24, 14) 

Spoznaja da živimo u posljednjim vremenima trebala bi nam dati hrabrosti. Još uvijek postoji nešto što se zove ”Veliko poslanje”, naša odgovornost širenja evanđelja i stvaranje učenika. Ako se želite bojati nečega, bojite se onda za one koji ne poznaju Isusa, jer njihov završetak bit će drugačiji od našega. To bi nas trebalo nagnati na još snažnije dijeljenje ljubavi i nade u Isusa onima koji Ga ne poznaju. 

To neće biti lagan posao, pogotovo iz razloga što je ljubav kod mnogih u našem društvu ohladnjela, no to je treba obaviti. Kako će inače znati osim ako im mi ne kažemo? Budimo posvećeni cilju još i više u ovim danima, dok očekujemo Njegov povratak. Izazivam vas (i samu sebe) na to da budemo istinska sol i svjetlo koje svijetu treba. Budimo pobožni primjeri u našim domovima, zajednicama, radnim mjestima. Sama činjenica da znamo pokazatelje trebala bi nas motivirati na djelovanje. 

„Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem znajući da trud vaš nije neplodan u Gospodinu“. (1. Korinćanima 15, 58) 

VIDI OVO: 10 prekrasnih obećanja za posljednja vremena da dobijete nadu (ne strah)!

4. Bliže ste tomu da vidite Isusa.

„Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični, jer vidjet ćemo ga kao što jest. I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist“.  (1. Ivanova 3, 2-3) 

Jedna od super stvari u vezi Isusovog povratka jest ta da ćemo Ga vidjeti. Nije li to jedna od važnih stvari kršćanstva? Vidjeti našeg dragog Spasitelja! Onoga koji nas voli toliko puno da je patio, umro i uskrsnuo za naše otkupljenje. U tom trenutku, naša vjera i sve ono u što smo vjerovali će biti vidljivo. Jedna od najvećih ljepota svega toga jest da ćemo vidjeti Isusa onakvog kakav On jest. To znači u svoj Njegovoj slavi i blještavilu. Znam da ste vjerojatno iskusili Božju prisutnost, no niste ovakvu. 

Samo to je, prijatelji, razlog za nadu i uzbuđenje. Nemojte se bojati dolaska; čeznite za njime. Kako će to biti prekrasan dan. U stvari, postoji stara himna, koju smo običavali pjevati, koja sve to sažima: 

„Kakav dan će to biti kada svoga Isusa vidjet ću. Kada pogledam na Njegovo lice, Lice onoga koji me spasio svojom milošću. Kada me uzme za ruku i odvede u Obećanu zemlju.  Kako dan, slavan dan to će biti. 

5. Bliže ste svom vječnom domu.

„I pokaza mi rijeku vode života, bistru i prozirnu: izvire iz prijestolja Božjeg i Jaganjčeva. Posred gradskoga trga, s obje strane rijeke, stablo života što rodi dvanaest puta, svakog mjeseca svoj rod. A lišće stabla za zdravlje je narodima. I neće više biti nikakva prokletstva. I prijestolje će Božje i Jaganjčevo biti u gradu i sluge će mu se njegove klanjati i gledati lice njegovo, a ime će im njegovo biti na čelima. Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva: obasjavat će ih Gospod Bog i oni će kraljevati u vijeke vjekova. Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad“! (Otkrivenje 22, 1-5; 14) 

Mogao bih reći toliko toga, no želim reći samo jednu stvar vama: vau! Toga dana vi i ja više nećemo biti žrtve prokletstva grijeha, jer će on nestati zauvijek. Zauvijek ćemo uživati u Božjoj prisutnosti. To je konačna nada i odredište naše vjere u Krista. Pozivam vas da se držite te nade. Kako budete vidjeli znakove posljednjih vremena, radujte se, jer se vaše spasenje bliži. 

Nadam se da se sada ohrabreniji nego što ste bili prije početka čitanja ovog članka. Posljednja vremena i drugi Kristov dolazak izvrsni su događaji. Moja molitva za vas je da budete motivirani u činjenju svega onoga što Bog od vas traži, sve dok se ne vrati. Neka Pavlove riječi budu vaše: 

„Dobar sam boj vodio, trku svršio, vjeru očuvao. Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde, koji će mi dati Gospodin u dan onaj, pravedni sudac; a ne samo meni, nego i svima, koji su ljubili dolazak njegov“. (2. Timoteju 4, 7-8) 

Autor: Clarence L. Haynes Jr.; Izvor: Crosswalk.com