Zašto slijediš Isusa iz daleka?
Foto: Pixabay

”Ispitajmo, pretražimo pute svoje i vratimo se Jahvi.” (Tužaljke 3,40)

Žena koja nesebično ljubi svog muža nestrpljivo čeka na njegov dolazak. Suviše duga odvojenost od ljubljenog je poput mrtvila njenom duhu. Duše koje ljube svog Spasitelja čeznu vidjeti Njegovo lice i teško podnose Njegovu odsutnost. Djeci je već i prijeki pogled, ili podignut prst stvara neugodnost jer se boje uvrijediti svog oca. Sretna su samo kad im se on smiješi.

Ljubljeni, ponekad je tako i s nama. Trgnemo se pročitavši neki stih iz Biblije, ili kad osjetimo bol obraćamo se svom Ocu: ”Zašto si prema meni grub?” Zar je i sada tako stanje? Zašto slijediš Isusa iz daleka? Zar te misao na izgubljeno jedinstvo s Kristom ne uznemiruje? Zašto bi dozvolio da Tvoj Ljubljeni ide u suprotnom smjeru i to zato što ti odlaziš od Njega?

VIDI OVO: 7 Isusovih izjava s križa i njihovo zadivljujuće značenje

Grijeh te je rastavio od Boga, a srce ti je mimo? Dozvoli da te podsjetim: Žalosno je živjeti bez Spasitelja. Nastojmo shvatiti da je zlo gajiti malu ljubav prema Spasitelju koji je za nas umro, zlo je imati samo malu radost u Isusu, te malo zajedništva s Ljubljenim.

Neka nam duša bude žalosna zbog tvrdog srca. No, ne očajavaj! Sjeti se gdje si prvi put primio spasenje. Pođi odmah križu! Tamo, i jedino tamo, okrijepit će se tvoj duh. Ma koliko da si tvrd i ravnodušan, pođi iznova!

U dronjcima, siromaštvu i prljavštini grijeha pođi ka križu. Obuhvati križ, pogledaj Kristove oči, operi se u izvoru napunjenom krvlju, to će ti vratiti prvu ljubav i obnoviti jednostavnost vjere i nježnost srca.

Autor: Charles Spurgeon