NaslovnicaDuhovnost13 razloga zašto ste Bogu dragocjeni

13 razloga zašto ste Bogu dragocjeni

Ako ste obeshrabreni i mislite da život nije pošten, Bogu ste vrijedni i dragocjeni. Donosimo najmanje 13 razloga zašto je to tako!

U svijetu koji je sve više preplavljen boli, tragedijom i slomljenošću koja dolazi s grijehom, može biti previše lako vidjeti razloge za odustajanje, a previše teško sjetiti se razloga za nastavak.

Srećom, Božja Riječ nudi mnoštvo razloga da se nadamo, ustrajemo i idemo hrabro kroz život – čak i pred nevoljama i kušnjama, čak i kada se situacije čine beznadnima, čak i kada se čini da je prekasno.

13 razloga zašto ste Bogu dragocjeni

Mi koji vjerujemo u Boga često možemo biti svjesniji svog grijeha i nedostojnosti nego Božje ljubavi prema nama. Možda vjerujemo da nas Bog prihvaća u svom Sinu, ali teško je vjerovati da On uživa u nama i da nas smatra dragocjenima za Njega. Ipak, 1. Petrova 5, 7 nam govori da je Bogu stalo do nas, dok Sefanija 3, 17 govori da Bog uživa u svojoj djeci i da im se raduje.

Evo trinaest razloga zašto ste dragocjeni Bogu:

1. Zato što te stvorio.
2. Zato što te stvorio na svoju sliku.
3. Zato što te otkupio krvlju svoga Sina.
4. Zato što je oprao (i nastavlja prati) sve tvoje grijehe.
5. Zato što te usvojio kao svoje dijete.
6. Zato što učinio novim stvorenjem u Kristu.
7. Zato što si dio Njegove zaručnice.
8. Zato što je stavio svoga Duha u tebe.
9. Zato što te sve više i više preobražava u Isusov lik.
10. Zato što Mu tvoj život donosi slavu.
11. Zato što ima plan i svrhu za tvoj život.
12. Zato što je tvoje ime zapisano u Knjizi života.
13. Zato što ćeš vječnost provesti u nebu!

Ne možemo dokučiti Božju nevjerojatnu ljubav prema nama. Ali On nas je učinio novim stvorenjima u Kristu u kojemu je sva Njegova radost.

PROČITAJTE: Koji je smisao života?

Jedna od najopasnijih laži koju očaj može potaknuti je ideja da je život besmislen, da mu nedostaje svrha ili bilo kakav razlog da se nastavi. Ali Biblija potvrđuje da postoji nada u Božjim obećanjima, ljubavi i vjernosti. Nada je snažan protuotrov za očaj i osjećaj besmisla. Bog obećava da postoji nada za budućnost i da će Bog “obrisati svaku suzu s njihovih očiju. Neće više biti smrti, ni žalosti, ni plača, ni boli” (Otkrivenje 21, 4).

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare