Zašto bismo trebali vjerovati u nevjerojatno?

Zašto bismo trebali vjerovati u nevjerojatno? Zašto bismo trebali reći da je razdoblje čuda prošlo? Ovaj tekst će vam otvoriti oči!

Dolje u Oregonu je čovjek imena McLeod i taj čovjek četrdeset godina provodi u molitvi. To je sve što on čini, on moli. Bog ga je pozvao u tu službu zagovorničke molitve.

Kad je nedavno ušao u dvoranu gdje smo održavali sastanak, Bog mu je stavio na srce da moli da padne sila. Kažem vam, kad je ušao, mogli ste osjetiti da je to čovjek Božji koji živi životom zatvorenim nasamo s Gospodinom.

Dr. McCrossan, kojega ste čuli ovdje neku večer, i ja upravo smo razgovarali o toj stvari o kojoj večeras govorim – o obećanju Gospodnjem i sili Božjoj da ispuni svoja obećanja i kako smo glupi što ne vjerujemo Riječi Božjoj i ne držimo Boga za njegovu Riječ, kad mi je on rekao:

“Brate Price, prije izvjesnog vremena bio sam dolje u Portlandu i čuo sam tog brata kad je dao jedno izvrsno svjedočanstvo. Gospodin ga nije blagoslovio dobrima ovoga svijeta. Ponekad ne zna odakle će mu doći sljedeći obrok, ali Gospodin se uvijek pobrine za njegove potrebe i uvijek mu je sve dosad pomogao kroz svaku kušnju.

VIDI OVO: Možemo li vjerovati Bogu da zna što radi?

Sve treba donositi Bogu u molitvi

Prije mnogo godina, kad nije imao ni novčića, naučio je lekciju poput Georgea Müllera da sve donosi Bogu u molitvi. Rekao je: ‘Rekao sam Gospodinu da trebam novi par cipela ili da stare trebam pođoniti, ali da nemam novac ni za jedno.’ Zatim je rekao: ‘Gospodine, morat ćeš mi se pobrinuti za sredstva. Želim novi par cipela ili stare pođoniti.’

Te večeri otišao je u krevet odvaljavši svoje breme Gospodinu te je zaspao sa sigurnošću u svome srcu da će se nešto dogoditi. Rekao je: ‘Brate McCrossan, vrata spavaonice bila su zaključana, a kad sam se ujutro probudio, moje cipele stajale su pored mog kreveta tako dobro pođonjene da tako nešto nikada u svom životu nisam vidio!’

Kako se to dogodilo, nije znao, a niti nije pokušavao odgonetnuti. Ali rekao je da bez obzira kako se to čudo dogodilo, on Bogu daje slavu. I rekao je da nikada ni najmanje nije u svom srcu posumnjao da će Bog, kad je iznio svoju potrebu pred prijestoljem milosti i s obzirom da je stvarno vjerovao, učiniti ono što je obećao.” To je priča koju mi je ispričao moj brat.

VIDI OVO: Vjerovati Bogu kada bol nema smisla

Zašto bismo trebali vjerovati u nevjerojatno?

Zašto bismo trebali vjerovati u nevjerojatno? Zašto bismo trebali reći da je razdoblje čuda prošlo? Jeste li ikada čitali knjigu Billyja Braya Život George Müllera? Ako je tako, morate priznati da Bog i danas radi na nadnaravan način da bi opravdao vjeru ljudi koji stavljaju svoje pouzdanje u njega.

Prijatelju moj, ako uzmeš svoj problem – kakav god da je – i doneseš ga Gospodinu te se odbiješ brinuti o njemu i staviš svoje pouzdanje u Boga, u silu Božju i u obećanja Božja da će ti pomoći, on će ti pomoći! Aleluja! On to mora učiniti jer je to obećao. Neka svatko tko to vjeruje kaže Amen!

“Ali gospodine Price, vjerujem kad …”

Ne, vjerujte prije ili neće biti kad! To je razlog zašto neki od nas neprestano oko sebe slažu mnoge probleme i neki od nas godinama su njima opterećeni. Volio bih da možemo doći do mjesta gdje ćemo ih doista ostaviti u podnožju križa.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života